Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Világvége? Ugyan már!

2012.12.12. 14:00 :: Rhewaa

Egy hónapon belül harmadszor kóstolhattunk bele tegnap az energiaválságba… megint nem volt áram az egész épületben.  Ültem a székemben, és megképzett előttem egy villamos energia nélküli világ… összeomolhat a tőzsde, a világgazdaság, a kereskedelem,  és még sorolhatnám…., de bizonyára ti is el tudjátok képzelni, mi történhetne. 
Világméretű dráma előszobája az energiaválság kora...

gyertya.jpg


Egyrészt elborzadtam, másrészt feszültséggel és izgalommal töltött el a kihívás, amit egy ilyen esemény bekövetkezte jelentene. 
Arra a következtetésre jutottam, hogy a számítógépek kora előtt is volt könyvnyomtatás, és újságírás, és kommunikáció, tehát, mi sem adjuk fel! Elődeink már megmutatták, hogyan is kell professzionális kiadói munkát végezni elektromosság nélkül. Ha kell mechanikus írógépekkel, és régi nyomdagépekkel, de sziklaszilárdan tartjuk magunkat.
Kicsit lassabb, és nehézkesebb így a munka, de személy szerint úgy vélem, hogy emberibb léptékű. 
A „világvége” itt van a nyakunkon, de van egy sanda gyanúm, december huszonkettedikén, szombaton reggel, ugyanott fogok ülni a konyhámban egy kávéval, és egy szál…. sicc! :)

Ha minden beüt, majd gyertyafény mellett olvasok.


itelet banner500x150.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr194961137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DBL47 2012.12.12. 17:59:00

"Egyrészt elborzadtam, másrészt feszültséggel és izgalommal töltött el a kihívás, amit egy ilyen esemény bekövetkezte jelentene."

Csillagvirágom...maradj meg a borzalomnál.
Csaknem mindannyiunkkal együtt, esélyed sem lenne az életben maradáshoz.
Nem elsősorban a technikai összeomlás jelentene katasztrófát egyéni életünkre, hanem mi magunk, embernek nevezett lények.
Habozás nélkül megölnénk, megennénk egymást, hogy egyéni életünk fennmaradjon. Ez rendben is van, de nem a mi pár ezer éve kitalált és elhitt etikai hazugságaink fényében...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.12.12. 18:09:41

A Facebook-ról az energiaválság alatt sem kell lemondanunk. A japók már megoldották az áram nélküli facsét.

kepfeltoltes.hu/121212/Facebook__ramsz_net_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
süti beállítások módosítása