Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Középfölde-ihletésű vidámpark épül?

2013.01.08. 14:14 :: Zanphagras

Big Dipper copy.jpg

Az egy adott témát feldolgozó vidámpark intézményének a nyugati világban nagy hagyománya van: 1946-ban nyílt meg az első ilyen, amely a Mikulás-témát dolgozta fel a szokásos attrakciókon keresztül. Azóta meg aztán annyi féle ilyen park nyílt, mint égen a csillag: van Transformers, kalózos, reneszánsz, vízi, Star Wars, középkori, Shrek, római, horror, Disney... az adott tematika rajongói számára ezek a parkok szinte zarándokhelynek számítanak, sokan vannak, akik egyenesen nászútra utaznak ilyen helyekre. Hát, most íme a jó hír a tündék, mágusok, törpök, hobbitok (vagy éppen orkok, gyűrűlidércek és trollok) rajongóinak: úgy néz ki, könnyen lehet, hogy hamarosan megkapják ők is Tolkien-ihletésű úticéljukat!

echo980x300.jpg

A hír egyelőre pletykaszinten mozog, de beszámítható internetes források szerint a Warner tárgyalásokat kezdeményezett a Tolkien Estate-tel arról, hogy a közeljövőben létrehozzanak egy Középfölde-alapú tematikus parkot a Universal égisze alatt, akik több sikeres filmes attrakciót és parkot indítottak már.

Legutóbbi óriás sikerük ilyen tekintetben a Harry Potter világához köthető: több parkba állítottak be ilyen játékokat és attrakciókat, ezt pedig mintaként prezentálják a Tolkien-örökség gondozói felé: igenis tudnak igényesen, tisztelettel hozzányúlni nagy irodalmi-filmes univerzumokhoz, legyen az akár fantasy is.

A látványvilág - überaschung! - Peter Jackson filmjeire épülne, és figyelembe véve, hogy a rendező milyen nagy hangsúlyt fektetett Középfölde vizuális hűségére a Tolkien által leírtak alapján, ebbe nem is nagyon kötnek majd bele.

Persze, mindez még egy darabig pletyka marad, bár kétségkívül logikus lépés lenne egy olyan dinamikusan fejlődő franchise részéről, mint a Tolkien-féle termékek.

És bár a vidámparkok alapvetően gyerekeknek és gyermeki lelkületű felnőtteknek a legideálisabbak, tökéletesen el tudunk képzelni egy ebédet egy hobbitlyukban, egy pofa sört egy törp kocsmában, aztán némi romantikus csónakázást a lothlórieni tündék hattyús csónakjaiban...

A hír megihlette a Galaktika stábot, ide kattintva olvashatsz a top10 középföldei wellness lehetőségről és úti célról!

blastr nyomán

Szólj hozzá!

Címkék: film tolkien

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr25002769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása