Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Nagyon WTF: A hobbit - ahogy Gary Busey látja

2013.01.17. 06:01 :: Zanphagras

beusy11320137.png

Gary Buseyt minden átlagos magyar televíziónéző ismeri: sok tucat ZS-kategóriás, de messzemenőkig szerethető filmben játszott. Most pedig úgy határozott, megosztja magvas gondolatait egy youtube videóban A hobbitról. Nos, ahogy az egyik kommentelő megjegyezte - amikor Gary Busey ül egy szépséges dombtetőn, és a hobbitizmusról magyaráz, mocskosul le kell ülnöd és végighallgatnod!

www 500x150banner.jpg

Azoknak, akik annyira jól nem tudnak angolul, készült egy átirat is: a FilmDrunk jóvoltából olvasható eredeti nyelven, alatta a mi nyersfordításunkkal. Csak annyit mondhatok, hogy Gary Busey alapvetően fogja megváltoztatni azt, ahogyan a hobbitokra és Középföldére gondoltok...

hobbit művészete1.jpg

Middle Earth. It’s a land that’s great to visit but you have to know how to get out. One you’ve broken the barrier and crossed the line to Hobbit land. Little hobbits with the pointed ears, not very big, wide underwear but very short, because their legs aren’t long. I don’t know what their male or female apparatuses are like, but you know it’s gotta be working in some way because little hobbits, comin from birth (?). Imagine havin a team of hobbits come with you to clean cockroaches out of a house. They’d be gone in thirty minutes. Those hobbits like to use cockroaches for games. They like to make necklaces out of them. They like to put hairpieces made of out cockroaches – dead – on their head, that way they feel like they’re giving to nature.

Hobbits are special. They can see and hear things we can’t here. Because Middle Earth has a different kind of SPZZZZT spiritual and physical and emotional energy going through it. So the hobbits got one up on us on that. Dog gone hobbits, they’re so cute! Can’t tell the boys from the girls, which must make it exciting for them. You know, just finding out what that apparitus (?) says. Girl or boy. And they travel in packs of four. Because you never know what a hobbit’s going to do, and you know he isn’t going to do it by himself. So he’s got three guys to help him. That’s why they always get things done quickly and effeciently and to a T. They make a point without making it. Because that’s what a hobbit does. If you people out there have had past life regressions and feel like you might have been a hobbit, let me know it! And we’ll speak about hobbitism.

És magyarul:

Középfölde. A hobbitok földje. Nagyszerű vidék egy látogatásra, ha tudod, hogyan juss ki onnan, ha egyszer áttöröd a korlátokat és átmész hobbitföldre. Kis hobbitok, hegyes fülekkel, nem túl nagyok, széles alsónemű, de nagyon rövid, mert a lábak nem hosszúak. Nem tudom, hogy a férfi vagy női berendezéseik milyenek, de nyilván működnie kell valahogy, mert hát jönnek kis hobbitok, szülés által. Képzeld el, hogy jön veled egy csapat hobbit csótányokat irtani egy házból. Harminc percen belül már ott se lennének. Ezek a hobbitok a csótányokat szeretik, játékokhoz. Szeretnek nyakláncokat csinálni belőlük. Szeretnek diadémokat készíteni csótányokból és föltenni a fejükre - holt csótányok - és így azt érzik, hogy na, most adnak a természetnek.
A hobbitok különlegesek. Hallanak és látnak dolgokat, amiket mi nem tudunk. Merthogy Középföldének másfajta pzzzzzzt spirituális és fizikai meg érzelmi energiája van, ami megy át rajta. Így a hobbitok ebben überelnek minket.

A kutya mindenit, a hobbitok olyan aranyosak! Nem lehet a fiúkat megkülönböztetni a lányoktól, ami nagyon izgalmassá teszi a dolgokat - már, nekik, ugye. Tudjátok, rájönni, mit mond a berendezésük. Fiú, vagy lány. És négyes csapatokban utaznak. Mert soha nem tudod, mit fog egy hobbit csinálni, és tudod, hogy nem fogja egyedül végrehajtani. Ezért van vele három fickó, hogy segítsék. Ezért csinálják meg a dolgokat mindig gyorsan és hatékonyan, és totálisan. Anélkül érvelnek, hogy érvelnének. Mert ez az, amit egy hobbit tesz. Ha nektek vannak előző életetekből való regresszióitok, és úgy érzitek, lehet, hogy hobbit voltatok, tudassátok velem! És beszélni fogunk a hobbitizmusról.

És akkor nézzük meg, ahogy Mr. Busey megfogalmazza mindezt. Felkészülni az epikusságviharra!


geektyrant

4 komment · 1 trackback

Címkék: film zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr245020048

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.18. 11:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MasterMason 2013.01.17. 09:29:28

Tényleg WTF? Kicsit többet szippanthatott mostanában. :P

lehuto 2013.01.17. 20:55:31

Baszkiiii! Én is kérek abból, amit szívott. Jó lenne tudni, milyen apropóból elmélkedik a témáról, de egyébként a végén azt mondja, mikor visszajön a képbe: Pray for the best, prepare for the worst, here comes The Hobbits. Gondolom, ez jobban árnyalja a képet... :)

Zanphagras 2013.01.17. 20:59:06

@lehuto: Valamiféle nagy produkció készül, valószínűleg annak ágyaz meg a szenszej a Buseyzone videókkal. Mind fantasztikus :)

tjunior 2013.01.18. 11:25:18

"Anélkül érvelnek, hogy érvelnének."
Ez a legjobb :).
Emlékszem egy esetre amikor haverommal vagy másfél órát beszélgettünk a Birodalmi kutaszdroidokról, és hogy vajon miért nem használnak a birodalmiak postagalambokat, na az is valami ilyesmi lehetett.
süti beállítások módosítása