Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

This game can't be over! - avagy folytatásra váró videojátékok

2013.01.20. 06:30 :: Rondár

ps3-670-game-.jpg

Talán ismeritek az érzést, mikor egy zseniális játék végére értek, és rájöttök, hogy szívesen játszanátok a folytatással. Aztán amikor bejelentik a következő epizódot, újra végigviszitek kedvenceiteket, talán többször is, hogy teljesen képben legyetek. És ekkor a fejlesztő, illetve a kiadó cég bejelenti, hogy mégsem készítenek több részt.

mcdevitt.jpg

A videojátékok törlésének számtalan oka lehet. A bele fektetett munka és pénz meg nem térülése, a jogi procedúrák okozta káosz és katyvasz elviselhetetlensége és a játékosok felháborodottsága csak a jéghegy csúcsának számít. Cikkünk tíz olyan játékot gyűjtött össze, melyeknek hiába várjuk a folytatását.

 

Advent Rising folytatás

256px-Adventrisingbox.jpg 

Az alapból trilógiának szánt Advent Rising bukása a mai napig szégyenfolt a sci-fi videojátékok történetében. Egyrészt, mert – a bugokat leszámítva – pofás kis játékmenettel operált, másrészt pedig nem kisebb koponya működött közre a készítésénél, mint Orson Scott Card. A cliffhanger befejezés után vártam a folytatást, de az anyagi bukás és a fejlesztőcég megszűnése után minden remény szertefoszlott. 

 

Imperium Galactica III

 imperium-galactica-2-cd-cover.jpg

A magyar játékfejlesztés csillagának számító IG sorozatot kevés embernek kell bemutatni, és a harmadik részt megelőző munkálatokat sem. A harmadik rész nem készült el, de cserébe kaptunk egy Nexus: The Jupiter Incidentet, mely elmondhatta magáról, hogy a legszebben mutatta be nekünk a galaxist... A Nexusnak pedig szintén várjuk a folytatását.  

 

Ecco the Dolphin folytatás

Ecco The Dolphin Defender Of The Future FRONT.jpg

 

Szintén fényes csillag a magyar égbolton ez a játék, melynek legutolsó epizódja, a Defender of the Future még a Dreamcast korában jelent meg, történetét pedig David Brin írta. Az időutazó delfin kalandjai a SEGA legfontosabb címei közé tartoztak egykor, de nem folytatták még. Tervezve volt egy hivatalos második epizód, melyet aztán töröltek.

 

Star Wars Knights of the Old Republic III

star-wars-kotor-knights-of-the-old-republic-logo.jpg

 

A The Old Republic megjelenése előtt fél évvel már ment a flame a KotOR rajongók részéről, hogy miért nem a harmadik epizódot készítették el inkább? Az érdekes az, hogy voltak rá tervek, de a LucasArts leállította a srácokat, és inkább dolgoztak a már megismert végeredményen. Véleményünk szerint ráértek volna utána is foglalkozni az MMO-val, hiszen a harmadik részt nagyon sokan várták.

trónok angol 2.jpg

 

Hasonlókat mondhatunk el a Battlefrontról és szívünk egyik csücskéről, a Republic Commandoról is. A The Force Unleashed helyett inkább ezekbe kellett volna befektetni.  

 

Outcast 2

250px-Outcastbox.jpg

 

Az Infogrames a 90-es évek egyik népszerű európai kiadója volt, és sokunknak vannak kellemes emlékei erről a mára elfeledett sci-fi klasszikusról. Többször is terveztek neki folytatást készíteni, melyek nem lettek többek puszta modoknál. Azóta is várjuk az év akció-kalandjátékának második részét.

 

Armies of Exigo 2

 

254px-Armies_of_Exigo.jpg

Habár nem lett belőle nemzetközi bestseller, mi magyarok méltán lehetünk büszkék rá. Több egyedi ötlettel is bírt, mint például a többszintű pályák. Old school stílusa miatt nem aratott zajos sikert, pedig szerintünk megérdemelt volna egy nagyobb rajongótábort. Megjelenése után két évvel, 2006-ban az EA leállította az összes online szerverét.  

 

Jade Empire 2

Jade_Empire_Coverart.png 

A BioWare-nek is akadnak elfeledett címei, és ezek közé tartozik a KotOR motorját használó Jade Empire is, mely a keleti stílusjegyeket ötvözte a nyugati RPG-k stílusával. Folytatását többször is szerették volna elkészíteni, de aztán sok más projekt miatt csak csúsztatták és csúsztatták. Most, hogy az alapítók távoztak a cégtől, nem is nagyon reménykedünk a folytatásban.

 

The Lord of the Rings: Battle for Middle-earth folytatás

The Lord of The Rings - The Battle for Middle Earth.jpg

 

A Gyűrűk Urából sosem elég. Legyen film, videojáték vagy társasjáték, mindig is volt rá igény. A videojátékok közül pedig kimagaslik a BfME. A játék nem csak a franchise rajongóit hódította meg, de a stratégiai játékok szerelmeseinek is remek szórakozást volt képes biztosítani. Bár van folytatása, sokan várunk egy harmadik részre is. Reméljük, hogy A hobbit sikere feltüzeli az EA-t, hogy trilógiára növessze.  

 

Full Throttle 2

kepe.jpeg 

Az öregebbeknek (meg a motoros rock kedvelőinek) nem kell bemutatni ezt a kalandjátékot. Érdekesség, hogy a LucasArts tervezett neki egy háromdimenziós folytatást készíteni, mely sajnos nem készült el. Szinte a célegyenesben állították le a fejlesztőket. Ami engem illet, én még szívesen játszottam volna egy igényes kalandjátékkal, tekintve hogy régebben a LucasArts volt a legismertebb kalandjáték-fejlesztő cég. Érdekes, akkor hogyhogy épp a Star Warsból nem készült soha tisztességes kalandjáték...?

 

Total Annihilation folytatás

Total_annihilation.jpg

 

Ha sci-fi stratégiákról beszélünk, sokaknak felcsillan a szeme erre a címre. Azonban a kiegészítőit leszámítva nem készült hozzá folytatás, hacsak a szellemi örökösként emlegetett Supreme Commandert és a fantasy környezetben játszódó Kingdomsot nem vesszük hozzá. Pedig véleményünk szerint lenne rá igény, nem is kicsi.   

krimi.jpg 

+1

 

Mass Effect 3

mekinect.jpg 

Azzal sokan egyetértünk, hogy a Mass Effect sorozatnak a harmadik részének utolsó pillanatai enyhén szólva is kiábrándítónak hatottak. Ezeket nem sikerült teljesen orvosolni a DLC-knek sem, így szerkesztőségünk LETAGADJA a harmadik epizód létezését. Még készül.

3 komment

Címkék: retro ajánló játék sorozat történelem program

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr835025462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Narg 2013.01.20. 09:45:03

A TA örököse lehet a Planetary Annihilation, ami elég nagy siker lett a Kickstarteren: www.kickstarter.com/projects/659943965/planetary-annihilation-a-next-generation-rts?ref=live

Miumiu 2013.01.20. 19:16:28

Pedig a Mass Effectnek állítólag 4. része is lesz (jajjne)
és hol marad a listából a Half Life 3? :D

lenszkij 2013.01.22. 13:41:01

A Nexus(nagyon nagy játék mellesleg, az egyik kedvencem, kis különc a sok egyen-űrstratégia között) folytatását felkarolták, indult is Kickstarter gyűjtés, de sajnos nem lett meg a pénz, ennek ellenére állítolag van esély a folytásra, én reménykedek benne nagyon.
A Mass Effectet tuti folytatják, de nem az eredeti triologiát, hanem az univerzum többi részét dolgozzák ki, többé-kevésbé független történet, új szereplők ilyesmi.
A Jade Empire(szintén nagy kedvenc:) folytatásában én éppen azért merek reménykedni, mert a Bioware alapítok bevallottan személyes kedvence, és mintha valami intejúban tett is volna valaki megjegyzést arra, hogy a folytatást fontolgatják...talán lesz belőle valami:)
A KOtOR meg hát igen...bár nincs bajom az SWtOR-al, bejött a játék, most hogy ingyen van még játszok is vele, de Revan és a második rész főszereplőjének a történetét nem a mélto modon zárták le, sokunknak nagy csalodást okoztak vele.
süti beállítások módosítása