Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Baljós jövő, avagy az idegenek köztünk élnek - A 10 legjobb sci-fi film 2013-ban I. rész

2013.01.22. 15:15 :: Gavarra

Mostani bejegyzésükben nem kisebb vállalkozásba kezdtünk, mint hogy időrendben összeszedjük azokat a filmeket, amiket a szerkesztőségünk legjobban vár 2013-ban. Olvasni ér, fogyasszátok egészséggel!

itelet banner500x150.jpg

1. A burok (The Host)


ztuyC.jpg
Lelkeknek nevezett paraziták támadják meg a Földet és szállnak meg különböző embereket. Kitörlik emlékeiket, csak a testüket használják egyfajta "burokként". Melanie Stryder testét egy Vándor nevű Lélek kapja meg, de Melanie küzd, fellázad, nem akarja testét átadni a Vándornak. Vándor megnézni Melanie emlékeit, amikben meglátja mindazokat, akiket valaha szeretett a lány, vagy akikkel kapcsolatot létesített. Melanie csapdában ragad Vándor elméjében -akihez mentálisan beszél-, Vándor pedig rájön, hogy olyan erősek Melanie érzelmei, hogy soha nem fogja tudni teljes egészében uralni a testét. Így végül szövetségesekké válnak, majd közösen elindulnak, hogy megtalálják azt, akit Melanie egykor szeretett.

Bemutató: 2013. március 28.

2.  Oblivion (Feledés)



Jack Harper az egyike az utolsó robotrepülőgép szerelőknek 2073-ban, akik a Földön állomásoznak. Egy nagy hadművelet részeként -ami során élethez szükséges nyersanyagokat vonnak ki a bolygóból-, a több évtizedig tartó háború és Scavsként ismert szörnyű fenyegetés után Jack küldetése lassan a végéhez ér.
Napjait több ezer méterrel a föld fölött éli és a felhők felett járőrözik, mígnem addig megszokott élete fenekestül felfordul.
Egy űrhajó zuhan a Földre, melynek roncsai közül egy idegen nő bukkan fel.
Jack megmenti, ám a gyönyörű nő érkezése olyan események láncolatát indítja el, amik arra kényszerítik őt, hogy mindent megkérdőjelezzen, amit csak eddig tudott.

Bemutató: 2013. április 11.

örök banner_1.JPG

3. Pacific Rim (Tűzgyűrű)



Mikor gigászi teremtmények hada, akiket nemes egyszerűséggel Kaiju-nak hívnak, elkezdenek kitörni a tengerekből, olyan háború kezdődik, mely milliók életébe kerülhet és az emberi erőforrások készleteit végleg kimerítheti. Hogy az emberek felvegyék a harcot a Kaiju-kal, különleges fegyvereket hoznak létre: Jaegereket, melyek olyan robotok, amelyet közvetlenül két összekapcsolt emberi elme irányít.
A harcok során a Jaegerek majdnem, hogy teljesen védtelenek bizonyulnak a könyörtelen Kaijukkal szemben.
A vereség szélén, feltűnik két ismeretlen hős - egy nyugdíjazott pilóta és egy beavatatlan kezdő- , akik egy csapatként elvezetnek egy letűnt korból megmaradt legendás, de elavultnak tűnő Jaeger-t. Együttes erővel felélesztik a reményt az emberekben, s felveszik a harcot a kitörő apokalipszissel.

Bemutató: 2013. május 9.

4. After Earth (A Föld után)


Egy repülőgép zuhan az elhagyatott Földre, ahol ezer évvel korábban egy kataklizma  kiirtotta az emberiséget. Utasai, apa (Will Smith) és tinédzser fia (Jaden Smith), egy igen nehéz probléma előtt állnak: hogy jussanak vissza az emberek által lakott Nova Prime-ra, miközben az apa súlyosan megsebesült a zuhanásban?
Így Kitai-nak egyedül kell nekivágnia a veszélyes utazásnak, hogy visszaszerezze az űrhajójuk jeladóját. Szembe kell néznie eddig ismeretlen vidékekkel, különleges állatfajokkal, amelyek megszabják a bolygó törvényeit, és megállíthatatlan idegen élőlényekkel. Apának és fiúnak meg kell tanulni együttműködni és bízni egymásban, hogy egyáltalán legyen esélyük megmenekülni a Földről, és reményük a hazajutásra.

Bemutató: 2013, június 7.

trónok angol 2.jpg

 
5. Sötétségben - Star Trek (Into the darkness- Star Trek)


Miért várjuk? Ahogy a cinestar fogalmaz: Amikor az Enterprise legénységét hazahívják, egy megállíthatatlan erővel szembesülnek, amely belülről pusztítja társadalmukat, a világot így a megsemmisülés szélére taszítva. Kirk kapitány akciót vezet egy háborús övezetben, hogy kézre kerítsék az embert, aki gyakorlatilag egy egyszemélyes hadsereg. Hőseink epikus élet-halál játszmába kezdenek, ami a szeretetet és barátságot egyaránt próbára teszi, és végül súlyos áldozatokat kell hoznia a kapitánynak az utolsó dologért ami megmaradt neki: a legénységéért.

Bemutató: 2013. június 13.

A 10-es lista folytatásához kattints ide.

7 komment

Címkék: film toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr605032895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miumiu 2013.01.23. 21:13:21

Mit csinálnak az amcsik a mechákban? (azt a japánok szokták -> Neon Genesis Evangelion és társai)
és miért van a robotnak GLaDOS hangja? Mondjuk ettől lehet még a Pacific Rim szép jó meg érdekes, csak kicsit lopás-szagú :)

Calibaan 2013.01.24. 08:47:25

a Host plakátján sajnos rajta van, amiért nem szabad megnézni: a Twilight alkotóitól.

A Pacific Rim pedig elképesztő klisézápornak látszik a leírás és az eddigi trailerek alapján is...

laposmacska 2013.01.24. 10:45:46

@Miumiu: az óriás tengeri szürnyek hazája amúgy is Japán...

Gordiusz 2013.01.24. 10:56:19

Az Oblivion és a Star Trek jónak ígérkezik, de a többitől (már csak a plot alapján) nem várok túl várok. A trailereket nézve Will Smith filmje volt az, amiben még láttam fantáziát, de miután megtudtam, hogy Shyamalan a rendező, gyorsan el is szállt minden illúzióm.

Gordiusz 2013.01.24. 10:57:05

bocs, szóval nem várok túl sokat..

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2013.01.24. 21:14:20

jó kis poszt, bár a Star Trek kivételével az összes sajnos a zsetvára megy, tán a burok lehet még kivétel, de várom a köv ötöt.
süti beállítások módosítása