Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Boldog szülinapot Roy Batty!

2013.01.23. 12:12 :: Rhewaa

Rutger Hauer.png
Rutger Hauer holland színészt Paul Verhoven fedezte fel hazája és Hollywood számára.
A Golden Globe-díjas színész filmjeinek minősége a '90-es évektől sajnos mélyrepülésbe kezdett, ám a sci-fi rajongók számára - Bishop mellett-, mindörökre ő marad az androidok archetípusa. 
A Szárnyas fejvadászban nyújtott alakításáért 1983-ban Szaturnusz-díjra jelölték legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, melyet ugyan végül nem ő kapott, de tagadhatatlan, hogy népszerűségét ez a tény cseppet sem csorbította. 

gbolt500.jpg

Érdekesen markáns, nem mindennapi megjelenése miatt Hollywood főként sötét hangulatú thrillerek, sci-fik és horrorfilmek nemegyszer pszichopata karaktereit osztotta rá, de a Vakvégzetben például megcsillanthatta humorát is. 
A romantika korántsem áll olyan távol Hauertől, mintsem azt hazánkba eljutott filmjei alapján gondolnánk. 
A 70-80-as években többször is alakított tragikus sorsú romantikus karaktert  (Török gyümölcs 1973. Floris és Rosemund 1975. Rejtélyek 1978. A Sólyomasszony csókja 1985.)

A hirtelenszőke színész többek között olyan filmekben játszott (Oesterman-hétvége, Őrült Stone, Az országút fantomja, A hősök vére), melyek Magyarországon is szűk körű, de lelkes fogadtatásra leltek. Az ezredforduló után felbukkant az Egy veszedelmes elme vallomásai, a Sin City és a Batman- kezdődik című filmekben. 

Hazájában kétszer is elnyerte az Arany Borjú-díjat, illetve 2004-ben életműdíjjal tüntették ki.








2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr135038086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.24. 09:32:55

Boldog Születésnapot neki!

A Sólyomasszony nagy kedvenc volt, és a Vakvégzetet ha nem láttam tucatszor akkor egyszer sem.

Rhewaa 2013.01.24. 09:43:42

Nekem a Hősök vére volt a kedvencem, és az Őrült Stone. :)
Ja, és a Vakvégzet. Nagyon szerettem, azt a részt, amikor a kocsmában/vendéglőben a mexikói fazon telenyomja tabasco-szósszal a kajáját...
Meg amikor beleütközik a krokodilba a "botjával", és azt hiszi, hogy az egy kuyta :D
És azt hiszem, abban a filmben láttam először a Frank Devereaux-t alakító, a Lost-tal azóta szép karriert befutott Terry O'Quinn-t :)
süti beállítások módosítása