Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Vasember 3: új páncél, új előzetes

2013.03.06. 06:01 :: Gavarra

tonystarkironman3121222.png

Ide s tova ez lesz a hetedik film, mely a Marvel univerzumban játszódik, s mi tagadás, az előzetesek szerint, ez is fogja hozni a korábban megteremtett színvonalat. Robert Downey Jr. immáron ötödik alkalommal bújik Vasember bőrébe, így jelen írásommal próbálom Nektek összegyűjteni az eddig fellelhető információkat az áprilisban mozikba kerülő új részről.

kivansagok500.jpg


Stark életét romokba döntik, majd útnak indul, hogy felkutassa a felelősöket. A nyomozás során új kihívásokkal szembesül, melyek teljesítéséhez gépeire és zsenialitására egyaránt szüksége lesz. Útja során nem kisebb ellenséggel mint Mandarinnal fog szembe kerülni, s Extremis anyag felfedezése ellenére is igen csak nehéz dolga lesz, ha le akarja őt győzni. A végső harc során pedig végre választ talál a kérdésre, ami titkon mindvégig kísértette: a ruha teszi az embert, vagy fordítva?

A főbb szerepekben Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall, Stephanie Szostak, valamint James Badge Dale, Jon Favreau és Ben Kingsley. A “Vasember 3”, Shane Black rendezésében Drew Pearce és Shane Black forgatókönyvéből, a Marvel ikonikus szuperhőse, a Vasember alapján készült, aki először a “Tales of Suspense” (#39) lapjain jelent meg 1963-ban, amit első saját képregény-megjelenése követett a “The Invincible Iron Man” címmel 1968. májusában.


Tony Stark: Nem tudok aludni.
Elnök: Mikor megválasztottatok, tettem Nektek egy ígéretet: azt, hogy minden áron megmentem ezt a nemzetet. A Mandarint meg kell állítani.
Mandarin: Nem tudod, hogy ki vagyok. Akkor fogom támadni, mikor a legkevésbé számítanak rá.
Riporter Tony Starkot kérdezi: Mit fog csinálni ezekkel a támadásokkal?
Aldrich Killian: A világ ezt lesni fogja/ezt alig várja.
Riporter: A kérdés az: Hol van Tony Stark?
Tony Stark Pepper Pottshoz: Minden megváltozott. Meg kell védenem az egyetlen dolgot, amely igazán számít az életemben, s az Te vagy.
Mandarin: Mr. Stark, a mai nap az első a hátralévő életéből.
Tony Stark Pepper Pottshoz: Fuss!
Mandarin: Válassz: üres élet vagy értékes halál.
Tony Stark: Te nem vagy férfi. Nem vagy több, mint egy őrült. Nem ijesztesz meg. Nincs e mögött semmi politika csupán egy egyszerű bosszú.
Tony Stark: Szükségünk van erősítésre.
Rhodey: Ez a munkád.
Tony Stark: A barátaim megérkeztek.

vasemberkép.jpg

Érdekességek az új film kapcsán:

A harmadik rész története a Vasember: Extremis képregényen alapszik, amelyben Tony Stark felfedezi és használja az Extremis nevű vírust, egy nanotechnológiai változatát Amerika Kapitány szérumának. Ebből következően néhány karakter, mint Maya Hansen, is át lett emelve az eredeti képregényből. A nő egy tudós, aki Aldrich Killiannal dolgozik a nanotechnológián. A képregényben egy olyan tudós, aki - Aldrich-kal együtt- felfedezi az Extremis vírust. Mikor Killian ellopja a vírus képletét és terroristáknak eladja, Ő szól Tony Starknak, egy régi jó barátnak- hogy segítsen neki visszaszerezni.

maya hansen_rebecca hall.jpeg

A bemutatók alapján is látható hogy az egyik legfőbb újítás a páncél tekintetében következett be. Ebben a részben MARK VIII típusú páncélt visel Tony, melyben az arany szín dominál (ellentétben a korábbi vörössel). Először a Comic-conon mutatták meg, ami már akkor megosztotta a közönséget. Sokan visszasírják a régit, míg mások kifejezetten örülnek az újításnak.
Ti mit gondoltok?

ironman3pepper3.jpg

A dekoratív funkción mellett igen nagy hangsúly van a bevethetőségen. Ez a páncél ugyanis jóval fejlettebb, mint elődei. Általa képes Tony a páncél különböző részeit irányítani, így nem kell egy külön gép, mely felrakja rá a védőruhát. Magától ráépül. Ezen kívül Stark a többi páncélt, a Vaslégiót, - Iron Legion- is képes irányításra bírni.

páncél3.gifpáncél.gif

Itt meg kell említenünk, hogy az Iron Legion minden egyes tagját Tony szerelte össze, ilyen-olyan darabokból, épp ezért nehezen találhatunk két egyformát. Ezt szemlélteti a legújabb Vasember 3-as filmplakát is:

Iron-Man-3-Iron-Legion-Poster-Official.jpg
newarmor2.png
Megközelítőleg több mint 40 páncél lesz látható a film során. Az igen!

* A poszteren látható Stark Malibui villája is, melynek lerombolását EUE/Screen Gem Studios egy vízi medencéjében vették fel.

mars gbolt500x160.jpg
A Marvelre oly jellemző stáblista utáni kis rövid bejátszás, feltételezhetően itt se fog elmaradni. Ennek tartalmára már születtek spekulációk, a legfelkapottabb ez lett:
A film végén feltűnik egy SOS felirat, amely Star-Lordtól származik, így Tony felszáll, hogy megkeresse őt (ekkor már űrpáncél van rajta). Jarvis megkérdezi Tonyt merre tart, mire egy laza "Majd jövök" válasszal felel. Ez azt engedi sejtetni, hogy a "Guardians of the Galaxy" című film időben a Vasember 3 előtt fog játszódni, és azzal ér véget, hogy Starlord azt az SOS jelet küldi (Thanos megjelenése miatt, aki a Föld felé tart). Az Avengers 2 pedig azzal fog kezdődni, hogy Tony visszahozza a Galaxis őrzőit hogy segítsenek Thanos ellen.

Ezt támasztják alá a különböző akciófigurák:

iron man space helmet.jpeg

Szomorú, de elvileg a Vasember 3-mal lejár Robert Downey Junior szerződése a stúdióval.

Kérdés még, hogy lesz-e a folytatás, mert maga Shane Black is így nyilatkozott:
"Egy harmadik rész elkészítése mindig bonyolultabb, nehezebb, mint elődei. A feladat ilyenkor megtalálni a választ erre a kérdésre: Mit mesélj el ebben a történetben? Az igazi kihívás az, hogy nem csak hogy egy új epizódot kell készítened Vasember kalandjaihoz, hanem folytass is valamit, miközben ezt az új fejezetet meséled el. (...) Úgy érzem, hogy mindazt, amit mi Vasemberrel kapcsolatban el akartunk mesélni, megtettük, belefoglaltuk egy trilógiába, ugyanakkor nyitva hagytuk az ajtót egy lehetséges negyedik résznek. Sokat gondolkozom ezen, beszélgetek a többiekkel: 'Ez lett volna az utolsó Vasember Roberttel?' Valami azt súgja, hogy talán lesz ebből negyedik ...sőt ötödik is. Mindenesetre izgatottan várom, mit hoz a jövő."  

comic-con-2012-robert-downey-jr.jpg


Eközben megjelentek promo képek is a filmből, melyen feltűnik, hogy Tonyn AIM pólót (Advanced Idea Mechanics) visel, mely egy olyan gondolkodási elvet képvisel, amelynek célja felfedezni a világot és egy újat teremteni a tudomány tükrében.

ca10427r.jpg

ca24838r.jpg

ca04210r.jpg

A premier április 25-én lesz, melyre már egyes mozik speciális kütyükkel is készülnek. Ilyenek ezek a menő 3D-s szemüvegek, melyek a mozijegyek mellé pár dollárért megkaphatók. Nagyon örülnék, ha Magyarországon is hasonlóképp járna el a Cinema City, tuti rátenném a kezem egyre! Egy kisebb bőség zavarát okoz a választék: War machine, Tony Stark, Iron man, Iron Patriot. Ti melyiket vennétek meg?

ironman33dglasses2010138.jpeg
Aki pedig nem elégszik meg egy szemüveggel, az se legyen szomorú, hisz remek Vasemberes ruhák, és cosplayek elkészítésére/megvételére is van lehetőségünk.

iron-man-3-officially-licensed-costumes-cool-01.jpgiron-man-3-officially-licensed-costumes-sassy.jpg

"BRÉKING NYÚZ, BRÉKING NYÚZ":

Ez lesz az első olyan Vasember film, amiben nem szerepel Samuel L. Jackson, mint Nick Fury. Szinte hihetetlen! (Létezik/létezhet olyan film, melyben ez a pacák nincs benne?! Omg! o.O)

samuel l jackson.jpg

A Vasember 3-ról már korábban is említést tettünk, mikor is összeállítottunk egy listát a top 5 szuperhősös filmekről idén, amit már nagyon várunk: http://sf.blog.hu/2013/01/25/szuperhosok_panteonja

A korábbi cikkünk olvasásához pedig ajánlanám a Vasember 3 első trailerjének zenéjét:


Egy tavalyi lapszámunkban mi is megemlékeztünk Tonyról, méghozzá nem is akárhogyan! Ha esetleg valakinek hiányozna a polcáról a Galaktika 264. száma, ne habozzon, rendeljen, még van egy pár darab a szerkesztőségünkben!

264.jpg

S azoknak, akik szeretnének a Marvel világában kicsit jobban elmélyülni, ajánlom eme igényes olvasmányokat:

Pókember: http://www.booker.hu/reszletes_kereses/?fejkereso[kereso]=P%C3%B3kember

A megtorló: http://www.booker.hu/konyv/a_megtorlo_1_balfekek_szovetsege_-_kepregeny_garth_ennis_john_mccrea/

X-men:

- Új világ X-men: Új mutánsok

- Új X-men: E, mint eltörölni

- Mutánsvilág: Magnus ház

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr965116473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása