Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A tíz legjobb találmány a Futuramából

2013.05.07. 09:14 :: chanij

futurama szagloszkóp.jpg

A Futurama című animációs sci-fi sorozat 1999-ben indult, és bár nem szünet nélkül, de máig készülnek hozzá epizódok. Azonban nemrég bejelentették, hogy a sorozatot idén szeptemberben végleg befejezik. Ennek a szomorú eseménynek az apropóján emlékezzünk meg a 10 legviccesebb, legötletesebb találmányról, amelyek csak a Futurama univerzumában léteznek.

 

gazdatlanok banner_1.jpg

1. Szagloszkóp
A szagloszkóp, a teleszkóp testvére, a távoli dolgok szagainak észlelésére képes szerkezet, amely egyszer megmenti hőseinket egy szemétaszteroida pusztításától. Valóban érdekes lenne, ha a távoli bolygókat szagolgatni is tudnánk egyszer. Ki tudhatja, milyen remek illata van egy földönkívüli lénynek?

2. Bébi űrrobogó
Amikor a szuperintelligens agyak el akarják pusztítani az egész univerzumot, Nibbler és fajtársai Fryt küldik ellenük. Főhősünknek ugyanis hiányzik egy delta-hullám az agyából, mivel ő a saját nagyapja, ezért a gonosz agyak nincsenek rá hatással. Igen ám, de ehhez a küldetéshez Nibblerék egy felhúzhatós bébi űrrobogót adnak Frynak, ami igencsak rosszul funkcionál. Szerencsére a sorozatban szokásos időhurkoknak köszönhetően Frynak van még egy esélye egy jobb űrjárgányért folyamodni.

futurama bébi űrrobogó.jpg

3. Ujjhosszabbító
Nem egy nagy ötlet - az ember már évezredek óta használ ilyen-olyan eszközöket karjai meghosszabbításaként. Azért valljuk be, néha jól jönne, ha tovább elérnénk, ha csak pár centivel is.

4. Elmecserélő
Hogy az elmecserélő hasznos találmány-e vagy sem, hát lehetne vitatkozni. Valószínűleg senki nem szeretné, hogy mások kedvükre bánjanak a testével, például, hogy pukkadásig teleegyék, vagy betörésre használják.

futurama Mind_switcher.jpg

5. Mi lenne, ha...? gép
Ez a szerkezet egyszerűen megjósolja, hogy mi történne bizonyos szituációkban, ami nagyon hasznosan hangzik, de a szereplők természetesen abszurdabbnál abszurdabb kérdéseket tesznek fel neki, így pedig a szokásosnál is furcsább kalandokba keverednek az elképzelt világokban.

6. Szemafon
A Szemafon, vagyis Eye-phone esetében (is) jobban jártunk volna, ha nem fordítják le a nevét. Nyilvánvalóan utal ugyanis az iPhone-őrületre, és általában arra a tendenciára, hogy a vásárló közönség mindenből a legújabbat akarja, akkor is, ha valójában semmi szüksége nincs rá. A Szemafon egy olyan szerkezet, amely a tekintet elé vetít egy képernyőt, amelyet lehet használni telefonálásra, internetezésre és más szórakoztató tartalmak elérésére. Kísértetiesen hasonlít erre az elképzelésre a Google Glass nevű szerkentyű.

Futurama-eyePhone-2.jpg

7. Csak előre haladó időgép
A professzor találmánya csupa jó szándékkal készült: azért épített az időben csak előre haladó gépet, hogy Fry és társai ne tudjanak a múltban semmit összezavarni, például szexuális kapcsolatot létesíteni saját nagyszülőjükkel. Ez nem egy utolsó szempont... de mi van, ha valaki a jövőben ragad? Még szerencse, hogy az idő, úgy tűnik inkább ciklikus, mint lineáris.

futurama time machine.jpg

8. Elektronium kalap
Günther, a majom kapja ezt a remek ruhadarabot, amelynek segítségével szuperintelligensé válik, és erősen megnehezíti az egyébként sem észlény Fry dolgát a Mars Egyetemen. Ám amikor Günther találkozik a szüleivel, rádöbben, hogy köztük van a helye, és maga hajítja el a kalapját. Végül az arany középúton állapodik meg.

9. Klónozógép
A már klasszikus elképzelés szerint működik a professzor szerkezete: a saját DNS-éből klónoz magának utódot. Azért, mint mindig, itt is kiderül, hogy a klónozásnak vannak árnyoldalai is.

abarat2.jpg

10. Szférabomba
Ez a bomba az egyik legizgalmasabb a professzor "végítéletnapi eszközei" közül. A szerkezet úgy hajlítja meg a dolgokat, hogy azok egy halálos sugárzást kibocsájtó robbanásban semmisüljenek meg. Hát, örülhetünk, hogy ez konkrétan nem létezik a mi világunkban.

readwrite.com nyomán

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat sci-fi animáció futurama időutazás klónozás

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr625281100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása