Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Vissza a jövőbe - retro sci-fi könyvborítók

2013.07.16. 16:11 :: chanij

penguin2.jpg

Gyakran mókásnak találják a XX. századi science fiction megoldásait. Nyilván, például a filmeknek sokkal kevesebb lehetőségük volt megvalósítani az elképzelt jövő technikáit, de attól még nem papírforma, hogy gagyinak kellett lenniük, gondoljunk csak a 2001: Űrodüsszeiára. Én viszont kifejezetten kedvelem a retro sci-fit, különösen a régi könyvborítókat. Összeállítottam tehát egy szubjektív Penguin Books borítós galériát, a hasonló perverzióval rendelkezőknek.

 

bannnnner földfény.jpg

 

1984 orwell.jpgGeorge Orwell 1984 című negatív utópiájának egy nagyon hatásos kiadása.

1984 orwell_.jpgEz a változat kicsit ponyvásabb, de a stenciles technika nagyon divatos manapság is.

a-clockwork-orange anthony burgess.jpgAnthony Burgess Gépnarancsának klasszikussá vált borítója.

science fiction omnibus edited by brian aldiss.jpgA Brian Aldiss által szerkesztett antológia szép példája a tipikus űrhajós borítóknak, sok ilyen készült a Kozmosz Fantasztikus Könyvek sorozatban is.

cat's cradle kurt vonnegut.jpgKurt Vonnegut Macskabölcsőjét talán nem kell ennyire komolyan venni. Érdekes, hogy akkoriban pont a sci-fi elemekkel próbáltak eladni, miközben ma menekülnek előle az írók és a kiadók.

roadside picnic strugatsky2.jpgAz angolok jól megfogták az orosz szerzőpáros Arkagyij és Borisz Sztrugackij történeteinek hangulatát.

roadside picnic strugatsky.jpgA Piknik az árokparton, vagyis a Stalker most jelenik meg először cenzúrázatlanul magyarul

salker hamarost.jpg

 

make room make room harry harrison.jpg Harry Harrison Helyet! Helyet! című regényéhez nagyon rémisztő borító készült. Abszolút illik a könyvhöz.

of time and stars arthur c clarke.jpgArthur C. Clarke novelláit tartalmazza az Of Time And Stars. Jól tükrözi, hogy Clarke bár pozitívan képzelte el a jövőt, azért az egyén nem mindig jár jól történeteiben.

 

A cikknek még nincs vége:

Ezen az oldalon egy galériát nézhettek meg szépen kivitelezett első kiadások borítóival!

5 komment

Címkék: retro könyv sci-fi művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr425406997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása