Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Kamu vagy nem kamu? - Teóriák természetfeletti lények létezéséről I. rész

2013.07.18. 06:01 :: Conney

monsters.jpg

Sellők, unikornisok, tündérek - mesebeli csodálatos lények, akik szépségükkel és varázslatukkal megbabonázzák a gyerekeket és sokszor a felnőtteket is egyaránt. De ott van a Jeti, a Loch Ness-i szörny vagy a Molyember is, akik megmozgatják az emberek fantáziáját, és még ma is bizonyítékok kerülnek elő és elméletek szövődnek létezésük felől. Tényleg látták őket? Tényleg léteznek? Cikkünkben 10 olyan lényről lesz szó, akik nem-létezése még ma is megkérdőjeleződik, mert videók, képek vagy éppen csontvázak kerültek napvilágra ennek megcáfolására.

Minden ember más, és minden ember másban hisz. És bizony vannak olyanok, akik a szörnyekben, csodálatos lényekben hisznek. Olyannyira, hogy nem restellnek utánajárni a dolgoknak, és mindent megtesznek azért, hogy általuk keresett lényt megtalálják. Vannak olyanok is, akik véletlenül akadnak rá egy-egy ilyen jelenségre, és vannak olyanok is, akik készítenek egy ilyen lényt azért, hogy arra buzdítsák a többi embert: higgyenek a csodákban. A következő 10 teremtmény mind olyan, amelyek létezése még ma sem tisztázódott és egy-egy történet, videó, kép vagy lelet is sokszor előkerül róluk. Az is előfordul, hogy olyan lényekről kerülnek elő ezek, amelyeket eddig még nem ismertek, és most sem azonosíthatóak. Ám számos olyan akad ezek között a bizonyítékok között, amelyekről később kiderül, hogy nem valódiak. Emellett a legtöbbje képtelenségnek tűnik, sokan kételkednek hitelességükben.

Ha érdekel a téma, olvasd el Christopher Dell könyvét, az emberi fantázia fantasztikus és bizarr teremtményeinek gyűjteményét!

kep706998nagy.jpg

Bébi unikornis

2007 szeptember elsején kutatók egy csoportja megkezdte a néhai Dr. Zeehc, H. Ted észak-kutatási hagyatékának fényképes dokumentációját, felkészülve a tételek laborba szállítására. Úgy tűnik, a mumifikálódott, azonosítatlan maradványok egy fiatal egyszarvúé, amit egy régi, fadobozban fedeztek fel. A lelet 28x16 cm nagyságú, kiálló spirálszarvakkal a fejből és az orrból. A szarvakról sokan úgy gondolják, hogy hamisak és utólagosan lettek rátéve egy halott csikómagzatra, valamint a szarvak nagy hasonlóságot mutatnak a tengeri csiga házával.

UN13.JPG

Sellők

Március 6-án Grönlandon Dr. Paul Roberts és Dr. Schmidt tengerkutatók meglepő dologgal találkoztak, miközben munkájukat végezték: egy sellő tenyerelt rá tengeralattjárójuk ablakára. Az esetről kiderült, hogy az Animal Planet reklámfogása volt a felvétel (a film címe Mermaids: The New Evidence), amivel nézettségi rekordot döntöttek. Az Egyesült Államokban 3,6 millióan látták a filmet, és ellentétes nézeteket váltott ki a nézők között a felvétel eredetiségét illetően, bár a végén ott volt a felirat: mindez csak fikció. A CNN még riportot is készített, melyben a felvétel hamis voltát igazolja.

sello2.jpg

Sellőkről egyébként több felvétel is előkerült már. Izraelben egy sziklán ülő sellőlányt videóztak le, ez látható a képen:

maxresdefault.jpg

A következő kiszáradt sellőtetemet az amerikai tengerparton találták. A fotósorozatot elvileg rendőrségi szervek készítették, bár a megtalálás helyszíne folyamatosan változik - Szváziföld, Venda, Campeche, Cebu is felmerült már, mióta a képek a neten keringenek. A lénynek igazi bőrszövete van, fogaiban fluor található, és a halakéval azonos anyagú pikkelyei vannak - elvileg.

mermaid1_small.jpg

 

szemünk fényei copy.jpg

A louisianai rém

A kép 2010 decemberében készült egy vadász infravörös kamerájával Louisianában. A szarvasles miatt felállított kamerák közül a férfi az egyiket összetörve találta, de a memóriakártya még használható volt. A felvételeken a szarvasok mellett a lenti, ismeretlen lényt találta. Miután a képek nagy rémületet és hitetlenkedést váltottak ki, kiderült, hogy az egész csak egy ügyes vírusmarketing fogás volt - két cég is azt állítja, az övé az azonosítatlan lény (vagy J.J. Abrams Super 8. c. filmjének, vagy a Play Station Resistance 3. c. játékának szereplője).

louisianai.jpg

A chilei minicsontváz

A 10 évvel ezelőtt Chilében talált 15 cm-es minicsontvázról a Stanford Egyetem kutatói DNS-vizsgálattal kimutatták, hogy egy embertől származik - tehát nem földönkívülié, ahogy eddig hitték. A Discovery News szerint a csontváz csupán néhány évtizedes, és 6-8 éves gyereké lehetett. A deformáció okát még nem fejtették meg a kutatók, ezenkívül a maradványnak 12 helyett csak 10 bordája van, a koponya arcorri része torz és alulfejlett az állkapcsa is. A 2012 őszén indult tanulmányozás során a mitokondriális DNS vizsgálata során kiderült, hogy a egy chilei bennszülött lehetett a furcsa teremtmény anyja. A chilei minicsontvázról hosszabb cikk olvasható IDE KATTINTVA.

20130502-miniatur-emberi-csontvaz-chile-2.jpg

A derbyshire-i tündérek

Dan Baines kutyasétáltatás közben bukkant rá a tündérszerű lényre, majd később még húsz másikat talált az üregben (de az elsőn kívül egyet sem hoztak felszínre). Először nem a rendőrséget, hanem a feleségét hívta, és hazavitték a talált tetemet, de rendőrség másnap elvitte a tetemeket.  A lényekre elvileg a mumifikálódás különböző fázisaiban találtak rá, 10-12 cm magasak voltak, és testfelépítésük a hasonló volt egy gyermekéhez, ezenkívül szárnyuk is volt. Néhány hónap múlva Dan Baines azonban váratlanul bevallotta, hogy a tündértetemet ő készítette. Célja mindezzel az volt, hogy bebizonyítsa az embereknek, a tündérek valóban léteznek - ő hisz bennük. Voltak azonban olyanok, akik annak ellenére, hogy Baines az elkészítés menetét is nyilvánosságra hozta, mégis kételkedtek a tetemek hamis voltában. Szerintük ugyanis túlságosan valósághűekre sikeredtek a tündérek, és azt is gyanúsnak tartották, hogy a megtalálás pontos helyszíne nem lett nyilvánosságra hozva. 

tunder.jpg

A bejegyzésnek még nincs vége! Olvasd tovább itt: http://galaktika.hu/kamu-vagy-nem-kamu/

Szólj hozzá!

Címkék: humor toplista zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr755406943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása