Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Sokkoló emberkísérletek - állatokkal is

2013.08.02. 15:42 :: Conney

Névtelen-1_1.jpg

Brit tudósoknak a Harvard Egyetem zoológiai és genetikai kutatóközpontjának antarktiszi állomásán sikerült kifejleszteniük azt a retrovírust, melynek segítségével lehetséges az állat-ember-hibrid létrehozása. Jelenleg még az állati fél dominál, de az egér-alpaka kísérletek alapján a kutatók arra következtetnek, hogy hamarosan sikerül a felek dominanciáját kontrollálni.

Az embereket már régóta izgatja, hogyan lehet fajokat keresztezni. Ezt az eljárást már évszázadok óta végzik növényeken. A növénynemesítésnek, a növények keresztezésének mára már jelentős szerepe és kidolgozott eljárásai léteznek a tudományban. Ezt alapul véve tudósok megkíséreltek állat-növény-hibrideket is létrehozni. Ám ez kevesebb sikerrel járt.

fatshed2.jpg

Dr. John Smith angol tudós etikátlan kísérletekkel próbálkozott a növény-állat keresztezés céljából. Génkeresztezéssel sikerült előállítania egy magot, amelyről úgy vélte, magában hordozza a kísérleti állatnak és növénynek az egyedi tulajdonságait. Ezt a magot elültetve, három évig figyelte növekedését, várva, hogy feltűnik valami rendellenesség, ám ez elmaradt. A professzor azonban váratlanul, ismeretlen okok miatt elhunyt, és kutatását Dr. Adam Brown, addigi tanítványa vette át, aki további öt évet töltött a mag növekedésének megfigyelésével. Miután az addig normálisan fejlődő növény elhullajtotta első virágait, a termés közelebbi megvizsgálása után Dr. Brown rájött, hogy az addig semmi rendellenességet nem mutató gyümölcs valójában egy egér. Innentől kezdve az egér nyolc éven át normális életet élt, ám miután az állat elpusztult, boncolása során a doktor apróbb rendellenességeket talált: az is kiderült, hogy az állat belülről egy kivi. Csontjai helyén magvak, belső szervei helyén pedig ízletes gyümölcshúst talált. Kutatótársaival ezután próbálták kikísérletezni, hogy melyik állatból és növényből keletkezhetett a hibrid, ám több száz kísérlet után sem jártak sikerrel.

raton-kiwi.jpg

trónokharcaangol500.jpg

1960-ban fordulópont következett be a hibridkutatás területén. Dr. Hudson a Yellowstone Nemzeti Parkban végzett megfigyeléseket, amikor különös zajra lett figyelmes. Ahogy közeledett a hangok forrásához, meglepődve látta, hogy egy nőstény lajhár szorításában egy medve vergődött. Miután percekig figyelte a két állatot, rájött, hogy amit lát, az nem az, aminek elsőre hitte: a két állat nemi aktusát nézte éppen. A lajhárt és a medvét ezután hónapokig megfigyelés alatt tartotta, majd előbbi egy furcsa utódot hozott világra, ami után az anyaállat elpusztult. A titokban levezetett szülés után Dr. Hudson hazavitte otthonába a kis lényt és évekig gondozta. Miután az állat már tudott magáról gondoskodni, Hudson visszaengedte a nemzeti parkba. A professzor ezután is figyelemmel kísérte az állat növekedését, ami utódaival együtt ma is megtekinthető a Yellowstone-ban.


hilarious-wtf-bizarre-photoshop-hybrid-animals2.jpg.pagespeed.ce.d__vYh5vAV_1.jpg

www_1.jpg

Dr. Brown és Dr. Hudson vizsgálatai alapján egyre több állat-állat-hibrid létrehozására képesek ma a kutatók. Olyan egyedek születtek többek közt, mint a Mus pacos (alpaka-egér), Rhino columba (rinocérosz-galamb) és a Pan Canis (csimpánz-kutya). A kutatók azt állítják, ma már mindenféle kombinációval képesek állat-állat-hibridet előállítani, illetve létrejöttek olyan cégek, melyek a főként gazdagoknak szánt termékeiket a vásárlók két kedvenc állatának keresztezésével állítják elő.

Névtelen-2.jpg

bannnnner gazdátlanok.jpg

A kutatók kísérleteztek már növény-ember keresztezéssel is, de ezek eredményeként életképtelen hibridek jöttek létre. Az 1930-as években a náci Németország azonban a meghökkentő emberkísérletei mellett csodafegyver létrehozását tűzte ki célul. "Tervük az volt, hogy állat-ember-hibrideket állítsanak elő, amelyeket katonai célokra akartak felhasználni. Tudomásukra jutott azonban, hogy az addig szövetségesüknek tartott Szovjetunió hasonló vizsgálatokat végez - és nagyobb sikerrel. Éppen ezért 1941-ben Németország megtámadta a Szovjetuniót és a szovjet hibrideket foglyul ejtették. Miután a német laboratóriumban megvizsgálták a lényeket, kiderült, hogy azok nem tiszta árják, így koncentrációs táborokba küldték őket elgázosításra. Mind elpusztult, azonban néhánynak még így is sikerült elszöknie Szibériába. A németek ezért saját hibridjeiket állították rá az orosz-hibridek keresésére. A projekt J.E.T.I. néven futott, de hivatalos papírok nem maradtak fenn róla, mert Berlin lebombázásakor az összes megsemmisült" - nyilatkozta Jürgen Hans Schmetterling egykori német katonatiszt.

jeti_1.jpg

2005-ben a brit Dr. Szergej Alexej Babochka professzor és csernobili csapata tehát az antarktiszi állomásukon, hasonlóan a német és orosz kísérletekhez, laboratóriumi körülmények között ember-állat-hibrideket hozott létre. "Bár konkrét információkkal nem szolgálhatok, az eddigi kísérletek sikeresnek bizonyultak. Néhány létrejött egyedet szabadon engedtünk az Antarktiszon, néhányat pedig emberi közegbe helyeztünk. Mindkét vonalon az egyedek alkalmazkodását figyeltük meg. Bár az egyik félig ló - félig tigris-ember-hibrid megtámadta kollégánkat, ezt még nem tekintjük teljes kudarcnak" - nyilatkozta Dr. Babochka.

 Névtelen-3.jpg

Ebből a viccből többet is ki lehetett volna hozni.

E. D.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr935438403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DBL 2013.08.02. 17:17:35

Ha megoldható, akkor lehetőleg ne nézzétek hülyének az embert...

"Olyan egyedek születtek többek közt, mint a Mus pacos (alpaka-egér), Rhino columba (rinocérosz-galamb) és a Pan Canis (csimpánz-kutya)."

Rinocérosz-galamb... Ja, meg mondjuk a teve-tetű kombináció seˇ rossz...

A bánatos, rohadt életbe...nem elég ez a meleg, akkor még ilyen baromságokkal traktáljátok a tömeget...

sz-ter 2013.08.02. 18:14:07

"...néhányat pedig emberi közegbe helyeztünk." hmmm... ez sok mindent megmagyaráz....

Hefe 2013.08.03. 23:37:11

regen volt mar aprilis 1.

ergerberger 2013.08.04. 04:45:48

"Ez nem volt vicces! Csak alpári, de végtelenül!"

(Puzsér Róbert)

DNes · http:/dinihotelblog.blog.hu 2013.08.04. 15:54:21

A kiwiegérig azt hittem komolyan beszélsz, akkor viszont felröhögtem. Jó ötlet, de ebben az esetben a kevesebb mindenképpen több lett volna.

Kőtőkálmán 2013.08.06. 08:57:06

@Jacobus Calcii Sulfas Dihydricus:
Mert azok már köztünk élnek. Járj nyitott szemmel!
süti beállítások módosítása