Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Lorraine, George, és Biff... harminc év múlva

2013.08.09. 13:49 :: Rhewaa

A Vissza a jövőbe sztoriját valószínűleg a legtöbb sci-fi rajongó ismeri, szóval, talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a forgatókönyv szerint jó néhányszor kellett bő harminc évvel megöregíteni a színészeket.
Akkoriban a CGI-t ugyan ismerték, de nem igazán használták, főleg a Tron (1982) és Az utolsó csillagharcos (1984) kvázi bukása után, a szereplők karakterének öregítéséhez pedig amúgy sem lett volna még elég fejlett a motion graphics.
A makeup felelősök tehát - Dorothy Byrne, Ken Chase, Elizabeth Rabe, és Barry Rosenberg -, igazán nagyot alakítottak, amikor a fiatal Lea Thompsont, Thomas F. Wilsont, és Crispin Glovert kellett megajándékozni néhány szarkalábbal, sőt, ennél jóval többet tettek.

itelet banner500x150.jpg


Mivel Marty beavatkozása után megváltozott a jövő, a film elején még enervált Lorraine a film végén kicsattanóan fiatalos, és kifejezetten szexi ötvenes nőt játszik, ahogy Crispin Glover sem ugyanaz a tutyimutyi George MyFly, hanem egy sikeres, magabiztos férfi. Ennek megfelelően a színészek munkáját segítendő, Byrne, és Chase csapata két-két különböző karaktert adtak Thompsonnak, és Glovernek, akik szerintem abszolut brillíroztak a szerepeikben.
Biffen nem nagyon igazítgattak, az elhízott, kiélt figurát lecserélték egy másik elhízott, ám szervilis figurára; Thomas F. Wilson színészi játéka pedig megtöltötte élettel a susogós mackót.

1985 óta tényleg majdnem harminc év telt el... és megnéztük, hogy a valóságban hogyan is fest most Lorraine, Biff, és George.

Vissza a jövőbe!.jpg

Nektek mi a véleményetek?
Jól dolgoztak a sminkesek?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr695453707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása