Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Robot-szórakoztatók: vasöklök és körfűrészek

2013.08.12. 15:11 :: Zanphagras

kinai-robot.jpg

A robotok nem csak az életünket, a munkánkat tudják könnyebbé tenni: rendkívül szórakoztatóak tudnak lenni, hiszen olyan dolgokat tehetünk meg velük, amit egy emberrel nem - például büntetlenül egymásnak ereszthetjük őket egy kis csihi-puhira, de akár még a négy kezű dobosok és hetven ujjú gitárosok sem ritkák köztük... Lássuk, hol tart a robotikus szórakoztatás ma!

wwwvila.jpg

Ki ne szeretné azokat a jeleneteket (ha mást nem is) a Transformers filmekből, amikor az óriási robotok egymásnak mennek? Elárulom, kicsiben is ugyanolyan szórakoztató! Erre jó bizonyíték a Robot Wars című sorozat is, melyben megtekinthettük, ahogy a legperverzebb barkácsolt robotok egymásnak mennek és igyekeznek működésképtelenné varázsolni a másikat, mindezt gazdáik távirányítók segítségével irányítják. Amilyen egyszerű a koncepció, annyira szórakoztató. Lássunk egy-két örök érvényű összecsapást!

Brutális hármas csata a ringben:

Körfűrész és harapófogás:

Lökdösődés és pengék:

Az ilyen robot bunyó jövőjét jól mutatja a túlzott családbarát stílussal vádolt Vasököl, amelyben nagy, humanoid robotokat irányítanak a versenyzők, és azok csapnak össze igen látványos módon.

Egy-két meccset szívesen megnéznénk. Minden este...

Persze, a Transformers-szintű robotműködés még rendkívüli messzeségben van, a mesterséges intelligencia megalkotása nem holnap fog sikerülni, emiatt kell valami irányítás ezeknek az eszközöknek. Az alábbi, Comic-Conon készült videóban egy 'robot' találkozik egy kislánnyal, és miután az kinyilvánítja szándékát, hogy nem feltétlenül szeretne elpusztulni, jól összebarátkoznak. Ebben a robotban is van egy ember, de a kiépítése akkor is igen figyelemreméltó:

Persze a robotok nem csak játékokra valók: a Boston Dynamics fejlesztette ki a Big Dog nevezetű robotját, amely szintén utasításokra cselekszik, de mozgását saját maga korrigálja, igazítja a körülményekhez. Alapvetően fertőzött területek felderítésére, katonai előkészületekre és málhaszállításra használnák. Egyszerre vicces, ahogy lépeget, de valahol hátborzongató is...

És hogy milyen az, amikor robot zenészek szórakoztatják a tisztelt nagyérdeműt? Nézd meg a képeket és a videókat IDE KATTINTVA!

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr585457643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása