Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Megérkezett a Galaktika négy új könyve!

2013.11.25. 09:18 :: Zanphagras

megjottek.jpg

Megérkeztek a Galaktika kiadójának legújabb könyvei!

Harry Harrison: Vissza az Édenbe - a trilógia lezárul!

Ha 65 millió évvel ezelőtt egy világméretű kataklizma ki nem irtja a Földön a dinoszauruszok többségét, ma ők lehetnének a bolygó uralkodó életformái. Harry Harrison Éden-trilógiája ebből az izgalmas feltételezésből indul ki, és megpróbálja megtalálni az emberek helyét a megváltozott körülmények között.

Kerrick és törzse sikerrel elmenekült az ellenséges hüllőcivilizáció, a jilanèk karmai közül, és egy csendes kis szigeten bújt meg, ahol ismét viszonylagos békében élheti életét. Persze az embereknek tudomásul kell venniük, hogy nemcsak a rivális értelmes faj vadászik rájuk, hanem a környező erdők nagyragadozói is, és hiába loptak fejlett fegyvereket, azokkal sem tarthatnak ki sokáig. És azt még csak nem is sejtik, hogy a jilanèk bosszúszomjas tudósai javában kutatnak egy olyan módszer után, amellyel mindörökre megszabadulhatnak a világukat fertőző kártékony emlősszaporulattól.

Az SF kétszeres nagymestere sosem áldozta fel a vad kalandokat a mély gondolatok oltárán, igyekezett úgy egyensúlyozni, hogy olvasói minden téren megkapják, ami nekik jár. Ez a nagyszabású regénye sem okoz csalódást. Keressék a trilógia előző részeit is, az Édentől nyugatra és a Fagyos Éden című köteteket, melyek most 45% kedvezménnyel kaphatók a galaktikabolt.hu-n!

Előrendelhető: http://galaktikabolt.hu/termek/harry_harrison_vissza_az_edenbe.html

Jack McDevitt: Tűzmadár - az Alex Benedict-sorozat hatodik része

Dr. Christopher Robin, a híres fizikus évtizedekkel korábban valósággal sokkolta a közvéleményt, amikor bejelentette kutatásai eredményét: végtelen számú párhuzamos univerzum létezik, amelyek kisebb-nagyobb mértékben különböznek a sajátunktól. A bejelentést követően pedig egy földrengés során váratlanul eltűnt.

Alex Benedictnek és Chase Kolpathnak eredetileg csak egy árverést kellett volna lebonyolítani a fizikus hagyatékából, ám amikor követni kezdik a tudós nyomait a bolygórendszer határain túlra, kiderül, egyesek bármit megtennének, hogy a rejtély megoldatlan maradjon.

A Nebula-díjas Jack McDevitt ismét egy páratlan rejtvénnyel szembesíti hőseit ebben az egyszerre tudományos és fantasztikus kalandregényben. A sorozat hatodik darabja éppúgy élvezhető önmagában, mint az eddigiek, de azért érdemes beszerezni az előzményeket is annak, aki további izgalmakra vágyik egy jövőbeli régiségkereskedő és asszisztensnője társaságában.

A sorozat első öt epizódja egy csomagban külön kedvezménnyel: http://galaktikabolt.hu/termek/alex_benedict_sorozat.html

A Tűzmadár előrendelhető: http://galaktikabolt.hu/termek/jack_mcdevitt_tuzmadar.html

Robert A. Heinlein: Csillagközi invázió - Starship Troopers - a sci-fi nagy klasszikusa, egy hiánykönyv ismét magyarul!

Az idei szezon meglepetéskönyve! Immár több, mint egy évtizede nem lehetett beszerezni magyarul Heinlein korszakalkotó military sf regényét - most ez megváltozik!

Juan „Johnnie” Rico a középiskola elvégzése után jelentkezik Szövetségi Szolgálatra, amely nélkül egy embert sem tekintenek teljes jogú polgárnak a Terrai Federációban. Katonának áll, és jobb választása nem lévén, a gyalogsági kiképzést választja, de a szükséges rosszt hamarosan valami sokkal rosszabb váltja fel: kitör a háború!

A rovarszerű arachnidák és az emberek között régóta tartanak már a határvillongások, ám az idegenek most egyszer s mindenkorra el akarják dönteni a vitás kérdéseket, méghozzá fegyverrel. Amikor Buenos Aires városa a földdel válik egyenlővé, Johnnie hirtelen a frontvonalban találja magát, a Mobil Erők páncélos gyalogságában. És ha az embertelen kiképzést túl is élte, erről az élményéről már aligha lesz esélye nyugdíjas korában az unokáknak mesélni…

Robert A. Heinlein, az első SF nagymester, aki Asimovval és Clarke-kal együtt a tudományos-fantasztikus irodalom aranykorának nagy triumvirátusát alkotta, számos díjat elnyert életében, sőt néhányat halála után is. Új szavakat alkotott, amelyek azóta részeivé váltak az angol nyelvnek, családjának futurisztikus, automatizált házat tervezett az 50-es években, munkássága számos tudóst, politikust és művészt inspirált. A Starship Troopers a mai napig ajánlott olvasmány az Amerikai Egyesült Államok hadseregénél, és a kortárs SF-re gyakorolt hatása is jelentős: többek közt Joe Haldeman Örök háború és Orson Scott Card Végjáték című regénye sem létezhetne nélküle.

Marina és Szergej Gyacsenko: Arszen és a játék hatalma

- az Alekszandra és a teremtés növendékei íróinak várva várt új kötete -

A tizennégy éves Arszen a virtuális világ sztárja. Nincs az a bonyolult játék, ami kifoghatna rajta, stratégaként sem ér fel hozzá senki. Ám tehetségének, szenvedélyének ára van: életéből egyre inkább kizárja az iskolát, barátait, a családját. Egy különösen heves veszekedés után fogja magát, és lelép otthonról, hogy egy netkávézóból folytassa a számára legfontosabb játékot.

Itt ismerkedik meg Makszimmal, egy alvilági figurának tűnő vállalkozóval, aki egy álommunka ígéretével veszi le a lábáról: szoftvereket kéne tesztelnie, pénzért. Méghozzá nem is akármilyeneket, a legmodernebb játékprogramokat! Arszen kapva kap a lehetőségen, és hamarosan fantasztikus hatalomra tesz szert. Kedve szerint manipulálja a fantomvilág szereplőit, valamennyi vágya azonnal teljesül. Aztán gyanakodni kezd, hogy tettei talán nem csak a virtualitásban vonnak maguk után következményeket…

Az ukrán sztárszerzőpár, a forgatókönyvek és az irodalom világában egyaránt otthonosan mozgó férj–feleség-csapat ismét bebizonyítja, hogy nem a véletlennek köszönheti számos hazai elismerését és Európa-díját. A Metamorfózis-sorozat második kötete az Alekszandra és a Teremtés növendékeitől függetlenül is olvasható, de hasonlóan fontos kérdéseket szegez olvasóinak. Lapjairól mi nézünk farkasszemet önmagunkkal, és ha épp úgy érezzük is, szívesen szabadulnánk a valóság béklyóitól, nem árt, ha számba vesszük a lehetséges okozatokat.

Előrendelhető: http://galaktikabolt.hu/termek/marina_es_szergej_gyacsenko_arszen_es_a_jatek_hatalma.html

Szólj hozzá!

Címkék: könyv irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr85654801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása