Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Mindig is egy műholdra vágytál? Most itt a lehetőség!

2014.01.10. 18:01 :: chanij

sat.jpg

 

 

"Szeretnél építeni egy műholdat, de nincsen akkora költségvetésed, mint a NASA-nak?" A PocketQube Shop ezzel a csábító szlogennel indítja a honlapját. 

 

galaktikaaction.jpg

 

Eddig a Cubesat volt a világ legolcsóbb műholdja, nagyjából egy ház áráért lehetett megvásárolni, a PocketQube viszont akár kijöhet egy autónyi pénzünkből is  - az ötletgazdák szerint. Ez 35000 dollárt jelent, vagyis kb. 7500000 forintot. Ha azt vesszük, hogy ennyiért már a fellövést is megoldják, tényleg nem tűnik soknak. A piciny műholdat nekünk kell megépíteni, azonban a projekt oldalán megtalálunk hozzá minden alkatrészt, sőt vannak teljes csomagok is. Pont mint egy kreatív hobbi oldal.

http://www.pocketqubeshop.com/

bannnnner földfény.jpg

1 komment

Címkék: tech jövő űrkutatás világűr

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr555751563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2014.01.11. 15:26:22

Ennek meg mi értelme van? Hogy még több haszontalan szemét keringjen odafent? Egy ilyen kis játékműhold nem sokra használható a szomszédok előtti felvágáson kívül. Kémkedésre nem alkalmas, űrmegfigyelésre kicsi, ufó követésre alkalmatlan, más égitestekhez nem lehet elküldeni konkrét célokat megvizsgálni, szóval csak hobbiműholdnak jó. Inkább vennék egy helikopterdrónt, amivel kukkolni lehet a szomszédban napozó bögyös mancit.
süti beállítások módosítása