Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Star Wars - Ha a japánok animálták volna meg

2014.01.16. 17:28 :: Rondár

274283-star_wars_manga_return.jpg

A Star Wars jelenség egyik legviccesebbje számomra az, hogy van belőle rajzfilm, CGI film, videojáték, de a japánok még nem dolgozták fel animálva, csak képregényben. Pedig többször is előfordult már sikeres franchise-ok esetében, hogy közreműködtek a japánokkal. A rajongók viszont továbbgondolták, és meganimálták saját anime stílusú rövidfilmjeiket.

star wars1könyvek a bookeren.jpg

4 komment

Címkék: retro ajánló sorozat star wars humor művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr265761532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2014.01.17. 14:55:36

Na, ezért nem nézek japán animét. Mert mind ilyen gyermeteg firkálmány. Az első filmecske nagyon komolytalan, gyakorlatilag paródia. A második érthetetlen. A harmadikat egy birodalmi flotta rajongó készítette, aki utálja a lázadókat. A negyedik meg gyerekfilm. Szerintem jobb, ha a japánok nem csinálnak star wars animét, mert az siralmas lesz.

Rondár 2014.01.17. 16:58:14

@steery: Ez nagy tévedés. Egy csomó komoly japán sci-fi anime létezik, még űropera tematikában is, de a minőségi, ugyanakkor laza szórakoztatás sem áll tőlük távol. A fenti videók rajongói kreálmányok; egy komolyabb stúdió máshogy oldotta volna meg a látottakat. A birodalmi rajongás pedig szerintem nem probléma. :) És igen, az első videó valóban paródia, mely a 80-as évek anime kliséit figurázza ki SW szereplőkkel.

Ami pedig a japánokat illeti, tudnak nagyon is jól összedolgozni a nyugati franchise-okkal, de ahhoz az kell, hogy a projektben egy nyugati szem segítsen be. A Hegylakó animével (The Search for Vengeance) is ez történt, az eredmény pedig nagyon jó lett.

steery 2014.01.18. 13:11:58

@Rondár: Ízlések, pofonok és animék különbözőek. Régen megnéztem pár sci-fi animét, de nem voltam odáig értük, így ejtettem a témát. Aztán ugyanez történt a manga pornóval is. Néztem és nem értettem, mi ebben a jó? Nekem nagyon vacaknak tűnt. S bár olvastam japán szerzőktől mindenféle műveket, meg tanulmányoztam a kultúrájukat, mégis eléggé idegen a számomra a világuk.
Na jó, megyek, szamurájkardomba dőlök az sw animék miatti bánatomban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.14. 09:11:11

még meg is nézném!

Nem lehet sokkal szörnyűbb, mint a tartarovszkyféle dexteres sw volt a cartoon network-ön.
süti beállítások módosítása