Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Megjelent a Galaktika 293 és 293 XL!

2014.08.04. 17:35 :: chanij

galaktika 08 600x400.jpg

Megjelent a Galaktika 293-es, augusztusi száma és a legújabb Galaktika XL!

A Galaktika magazin augusztusi számában befejeződik Dušan Fabian kafkai ihletésű műve. Ted Kosmatka novellájában a világ két emberfajának gyilkos küzdelmébe pillanthatunk bele. Daniel Keyesre emlékezünk „Bolond Maro” című írásával, mely szerint az, akit mi őrültnek tartunk, más környezetben akár megváltónk lehet. Fredric Brown egy földi elítélt utolsó éjszakáját mutatja be egy idegen bolygón. Diana Wynne Jones (A trónörökösA Merlin-összeesküvés) a nagy hősök küldetésének parodisztikus kudarcát dolgozza fel.

A magyar szerzők közül Varga Csaba Béla művében az Istenek alkonya titokzatos történései több szálon futnak, míg Fedina Lídia szerint az evolúció és az isteni akarat mellett létezik egy harmadik út is… A havi retro Connie Willis (Ítélet könyve) „Daisy a napon” című novelláját eleveníti fel, melyben egy lányra különös módon hat a Nap átalakulása.

Fekete Imre és Kiss Ferenc Kutyaszív című képregényének befejező részét olvashatják ebben a számban. A szférák zenéje a Klaxons zenekar „fantasztikus” muzsikáját elemzi. A Kapcsolatfelvétel a S.T.A.L.K.E.R.-maratonról számol be. A filmrovat a Világvége Aranymérföldjének útvesztőibe kalauzol. A tudományos főanyag a fekete doboz legmodernebb felhasználásának kérdéseit járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások az ingyenbringáról mint környezetkímélő megoldásról, a Dolby Atmos rendszeréről, reptéri pihenőfülkékről, valamint a SET TO MIMIC névre hallgató edényről.

Az XL-kiadás Andre Norton Pestishajó című regényét és „Kővé válva” című novelláját tartalmazza.

A Galaktika 293. száma megrendelhető a Galaktikabolton, vagy megvásárolható az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló sci-fi irodalom megjelenés galaktika

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr366573345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása