Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Lucy, aki egy nagyon durva tripbe keveredett

2014.08.06. 16:06 :: chanij

 lucy.jpg

Adott egy nagyon erős alapötlet, egy profi rendező és egy szuper szereplőgárda. Pont az ilyen filmekből szokott a legnagyobb bukás lenni. Vagy mégsem?

07.jpg

Lucyt (Scarlett Johansson), a felelőtlen egyetemistát belerángatják egy elég csúnya drogügyletbe. Konkrétan a film elején már a moziszék szélét markoljuk, hogy vajon felrobban-e a következő percben, vagy sem - és ezt most azért mertük elspoilerezeni, mert valójában mindenki tudja, hogy nem fog. És ez egy jó akciófilm lényege, hogy annak ellenére is képes a tekintetünket a vászonra szegezni, hogy minden fordulat előre látható.

LucyTrouble.jpg

Luc Besson pedig nem a Leon, a profi féle atmoszférikus megjelenítést hozza, hanem a Taxi pörgős világát - még egy kiadós autósüldözést is láthatunk a film egyik sorsfordító jelenetében. A rendező egyszerre próbált meg szórakoztató popcorn-mozit csinálni és elmélkedős sci-fit, és bár az előbbi jobban sikerült neki, a két rész elég jól kiegészíti egymást.

lucy-2014-movie-screenshot-27.jpg

A lényeg, hogy Lucy a hasába operált, majd véletlenül felszívódott drog hatására valamiért nem meghal, hanem lassan elkezd agyának teljes kapacitásával működni. Azonban hamar rájön, hogy ez a helyzet nem tart sokáig, ő ebben elenyészik, és bár többet tud, mint bármelyik élőlény a Földön, azt Morgan Freemantől kell megkérdeznie, hogy mégis mit kezdjen ennyi infóval. (Mégiscsak Morgan Freeman az Isten.)

Többszörös spoiler:
Aki nagyon szeret kötekedni a filmek logikájával, az fog találni bőven kivetnivalót, azonban az alapötlet - hogy az ember átalakulhat egy test nélküli létező elmévé, ami képes kapcsolódni a Földön és az Univerzumban bármihez, - nem neki jutott először az eszébe; gondoljunk például csak A gyermekkor végére.

lucy-2014-movie-screenshot-digital.jpg

A Lucy nem fogja elárulni az élet nagy kérdéseire a választ, de nem is fogunk a film közben gondolkozni, annyira leköt az első perctől kezdve.

gyermekkorvegebanner.png

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló film mozi sci-fi videó trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr686579255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása