Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Novellaverseny és fanfiction verseny az Animekarácsonyon!

2014.11.27. 11:36 :: chanij

animekarácsony.jpg

Idén is megrendezésre kerül az Animekarácsony a Millenárison! Nézzük meg először, hogy milyen pályázatokra tudtok írásokat küldeni!

novellaverseny.jpg

Novellaverseny

A verseny mostani témája a fantasztikum, ennek értelmezését rátok bízzuk, írhattok vérbeli fantasyt, vagy Scrooge mintájára kísértetes mesét, de ha a horror műfaja érdekel titeket leginkább, akkor se fogjátok vissza magatokat, támadjanak a zombik!

fanfictionverseny.jpg

Fanfiction verseny

A verseny mostani témája nem kötött, csak az általatok megjelölt forrásanyagtól függtök. Viszont rendhagyó jelleggel most nem csupán animékből vagy mangákból készült fanfictionöket várunk, hanem a Star Wars, a Gyűrűk Ura, az Avatar: Az utolsó léghajlító (illetve annak folytatása, A Korra legendája) és a My Little Pony univerzumát felhasználó fanfictionöket is elfogadunk.

A következő információk mindkét pályázatra vonatkoznak:

Az írások hossza maximum 20 000 karakter lehet (szóközökkel). Ajánlott a Times New Roman betűtípus használata, a 12-es betűméret és a másfeles sorköz. A nevezéseket feltölthetitek .doc és .docx formátumban, a többit sajnos nem tudjuk elfogadni. A dokumentum címében pedig a polgári neved és a történet címe szerepeljen az alábbi példa alapján:

Szabo_Krisztian_Harom_Gracia

Ezekből kerül majd ki a zsűri által meghatározott legjobb öt novella, majd egy első helyezett és egy közönségdíjas. Az első helyezett minimum 20 ezer forint értékű könyv- és ékszercsomag boldog tulajdonosa lehet, míg a közönségdíjas egy minimum 10 ezer forint értékűvel gazdagodhat!

A díjazottakat első kézből a rendezvényt záró eredményhirdetés keretein belül tudhatjátok meg. Valamint egy beszélgetésre is meginvitálnánk a kedves résztvevőket, illetve érdeklődőket az összejövetel folyamán. Itt a legjobb műveket beküldő íróval való beszélgetés mellett kötetlen társalgásra, firkászi eszmecserére is lehetőséget biztosítunk.

Egy szerző összesen egy írással indulhat. Ugyan lehetőség van arra, hogy egy művet többen, közösen írjatok, viszont nem áll módunkban több ajándékot adni, így nektek kell osztoznotok az egy emberes csomagon.

A kategóriába beküldött írások kizárólag adaptációk lehetnek és azok főszereplői az adott fandom karaktereinek kell lenniük. De mellékszerepben természetesen feltűnhet általad kitalált is.

A műveknek magyar nyelven, a magyar nyelv helyesírását és nyelvtani szabályait követve kell elkészülniük. Viszont ha nem latin betűs kifejezéseket használsz, akkor vagy a Magyar Tudományos Akadémia szabályai szerintit, vagy a Hepburn-átírást alkalmazd. Mindkettőt elfogadjuk, ám az írásodon belül légy következetes. Műved ne legyen vulgáris, a köz- vagy jó ízlést sértő.

Továbbá a zsűri tisztelettel kéri azokat a versenyzőket, hogy művükkel együtt egy (lehetőleg nem általuk írt) viszonylag részletes ismertetőt/összefoglalót is linkeljenek az írásuk elején a történetük alapjául szolgáló forrásról maximum 1-2 oldal terjedelemben, az esetleges információhiány elkerülése érdekében.

Az írásokat a fanfic@mondocon.hu-ra és a fanfiction@windowslive.com-ra kell elküldeni 2014. 12. 04., éjfélig.

További kérdéseiteket a fórumban tehetitek fel!

Ha ezeket az alapvető szabályokat megszeged, a történetedet kizárhatjuk a versenyből! Tehát, ha egy pályamű helyesírása nagyon gyenge, akkor nem fog a zsűri elé kerülni.

A történetnek a nevező saját szellemi termékének kell lennie, valamint újnak, még nem publikáltnak. Az internet is számít!  Ha a mű egy része vagy teljes egésze plágium, az azonnali kizárást von maga után!

 

Jó versenyzést kívánunk!

A MondoCon csapata

 

gbolt dec forgó.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló könyv star wars sci-fi irodalom program művészet fantasy

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr316937057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása