Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Adrian Brody ember-állat szörnyet nevel

2010.04.12. 15:18 :: SFblog

2010. április 28-tól május 3-ig immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a nemzetközileg is elismert, független Sci-Fi-London filmfesztivál. A helyszín London legfényűzőbb mozija, az Apollo Piccadilly Circus, ahova a hat nap alatt körülbelül 4500 látogatót várnak.

A fesztivál presztízsét nem kis részben köszönheti tucatnyi hazai filmpremierjének, de a hat napos rendezvény során műsorra kerülnek rövidfilmek, dokumentumfilmek és világpremierek is. A fesztivál elsősorban azért jött létre, hogy a közönség megtekinthesse azokat a kis költségvetésű, vagy külföldi tudományos- fantasztikus filmeket is, amelyek az Egyesült Királyság területén nehezen, vagy egyáltalán nem láthatóak, és ezzel jelentős mértékben hozzájárul a londoni filmes kultúra életéhez. Nem titkolt célja, hogy a sci-fi rajongók filméhségének kielégítése mellett a tudományos-fantasztikus filmektől eddig ódzkodók is kedvet kapjanak a műfajhoz. „The Sci-Fi festival for people who don’t like Sci-Fi” – olvasható a rendezvény hivatalos honlapján.

Büszkék lehetünk, mert bemutatják többek között Pater Sparrow 1 és Vranik Roland Adás című filmjeit, de látható lesz SF romkom (Timer), svájci ijesztgetős, de elgondolkodtató SF (Cargo), belga vámpíros SF (Vampires), bollywood-i SF (Love Story 2050), mexikói disztópia (2033), lyukas SF, kerek SF, töltött SF, szögletes SF, minden, amit Gombóc Artúr szeretne, illetve egy exkluzív részlet Philip K. Dick Szabad Albemuth rádió című művéből készült filmből, világpremier előtt.

 

A fesztivál nyitó filmje pedig a Kocka rendezője, Vincenzo Natali új filmje, a Splice lesz aminek főszereplője, Adrian Brody gyilkos ember-állat hibridet állít elő, majd nevel fel, hogy aztán mindenki meghaljon. A film producere Guillermo del Toro, A Faun labirintusa és A hobbit rendezője.        


 

A legelszántabbaknak lehetőségük nyílik az egész éjszakás, éjféltől napfelkeltéig tartó mozizásra, illetve egy 48 órás amatőr filmes maraton megtekintésére is.

Több filmrendező, (Marc Caro, Cory McAbee, Gerrald McMorrow ) író (Charles Stross, Alastair Reynolds) részvételére számítanak, akik az új munkáikból bemutatott részletek mellett háttérinformációkat is megosztanak a közönséggel.

Hasonló fesztiváloktól eltérően a Sci-Fi-London résztvevői nem válthatnak az egész rendezvény idejére szóló bérletet, csupán egy film megnézésére jogosító jegyet. Louis Savy, a fesztivál igazgatója szerint a látogatók többsége úgyis csak „beugrik”. A rendezők a család minden tagjára gondolva egész napos programokat szerveznek, így a filmvetítéseken kívül az érdeklődök részt vehetnek irodalmi vitákon, a programsorozat végén pedig kvíz során mérkőzhetnek meg egymással a legjobbak.

sci-fi-london.com

3 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr811914823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gothmog 2010.04.13. 06:38:21

Jó, a Splice-t már nem kell megnézni. A többi említett filmet nem akarjátok elmesélni így pár mondatban?

Sixx! Anyád is nyugger? 2010.04.13. 07:17:02

Azért azt a "Sci"-t le kéne már szedni a "Fi" elől! :(((
süti beállítások módosítása