Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Kulcs az űrlényekhez

2010.04.20. 12:08 :: SFblog

Az emberiség legnagyobb kérdéseinek egyike az, hogy van e élet más bolygókon is, vagy sem? Viszont nem tudjuk elküldeni William Shatnert, hogy megválaszolja  a kérdést.

A képen látható chipet a Harvard egyik professzora, Gary Ruvkun fejlesztette ki, azért, hogy segítse a bolygók vizsgálatát. A Marson is hasznát veszik majd, miközben idegen létformák után kutatnak.
   A chip, puffer oldatok egy bizonyos kombinációját használja fel és nagy erejű hanghullámokat gerjeszt, ami megszakítja a cellák kapcsolatát és – amennyiben genetikai anyagot érzékel – a DNS-t fluoreszkáló festékkel jelöli meg, majd elraktározza az információkat.

Ez a chip sajnos csak az eredeti méret 3%-a, így túl kicsi ahhoz, hogy a Marsot vizsgálhassák vele. De ettől függetlenül már látható a jövő űrkutatási technológiája és biztosak lehetünk abban, hogy nem egy nem egy kézfogással kezdődik majd az űrlényekkel a kapcsolatunk, hanem egy aprócska chippel.

PopSci.com

 

3 komment

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr791936815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.04.21. 21:24:26

Szerintem nem nekünk kellene kutatni Őket, hanem inkább azon dolgozni, hogy elérjünk egy olyan technikai szintet, amikor már Ők érzik úgy, hogy keresniük kellene minket.

Elcseszett nick 2010.04.21. 21:57:12

Egyébként én az űrlények kutatásában az időbeniség problémáját látom.
Ha nem a "szomszédban" élnek jól elrejtőzve, akkor egy rádióhullám, fény, stb. több tízezer/százezer/millió év mire elér hozzánk. Addigra valószínűleg már rég ki is haltak, vagy mi halunk ki.
Pl.: Az első érzékelhető jelet tízezer éve bocsátották ki, és 5 millió fényévre laknak, akkor még van időnk bőven, mire felfedezzük őket.

@Tomi from Space: Miből gondolod, hogy a technikai szint számítana? ;)

Kendan 2010.04.23. 17:08:40

"Hogy létezik intelligens élet a Földön kívül, annak legegyértelműbb bizonyítéka hogy nem próbáltak meg kapcsolatba lépni velünk."
süti beállítások módosítása