Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Ultraminimál zene a legkisebb zenekartól

2010.06.23. 16:17 :: SFblog

A New York-i zenész és művész, Tristan Perich úgy döntött, kipróbálja meddig feszítheti a 1-bites zene határait, egyetlen mikrochipet használva zenekarként.  Az alant látható berendezés a végredmény: egyetlen öszetevőt sem kell eltávolítani a működtetéséhez a CD-tokból. Csak rácsatlakoztatsz egy fülhallgatót és élvezed.

Az 1-bites szimfónia kicsit olyan mint a chiptune zene, már ha ismerős a kifejezés. A chiptune zenészek régi videojáték-konzolokat és retroszámítógépeket felhasználva állítanak elő izgalmas zenéket, emléket állítva a múltnak, de használva a jelen és a jövő vívmányait, régi C64-es játékok zenéit idézve. Perich 1-bites szimfóniája is hasonlóan szól, de az átlagos chiptune zenészek 8, vagy 16-bites "hangszereket" használnak.

Az alábbi videón meghallgatható a muzsika. Perich még idén tervezi piacra dobni alkotását, de már most előrendelhető potom 6200 ft-ért.


Tristan Perich: 1-Bit Symphony (Part 1: Overview) from Tristan Perich on Vimeo.

Minimalissimo

1 komment

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr902104258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szb9 2010.06.24. 21:47:34

jó ötlet de a zene kicsit agyb.szó :D
süti beállítások módosítása