Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Az eredeti Predator- Van Damme mint gyilkos légykutya?!

2010.07.21. 14:00 :: SFblog

Akik látták a Predator különleges DVD-kiadásának extráit, azok számára nem fognak az újdonság erejével hatni a következő háttérinformációk, ám a többiek igazán érdekesnek találhatják őket.

A Predator (Ragadozó) eredeti címe "Hunter", azaz "Vadász" volt, s a végső változattól teljesen eltérő lénydesign-nal kezdték el a forgatást. A „proto-predatornak” egy légy-kutya hibridre emlékeztető feje, s hosszú, félig rovar-, félig archaikus hüllőszerű lábai voltak, fejét pedig bármilyen irányba el tudta forgatni, hogy még véletlenül se veszítse szem elől a kiszemelt prédát. A filmkészítők azonban képtelenek voltak az akkor rendelkezésükre álló technika segítségével hitelessé varázsolni a lény mozgását, ráadásul  a lény fej is úgy festett, mintha folyton leszakadni készülne a nyakáról.



A lényeg még hátravan… A filmkészítők ugyanis gyorsasága és harcművészetekben való jártassága miatt Jean-Claude Van Damme-ot kérték fel, hogy bújjon bele az eredeti design alapján készült jelmezbe.



Van Damme két nap után felmondott, mivel a stáblistán legfeljebb a speciális effekteknél , statisztaként szerepelt volna a neve.

A bábú és a jelmez körüli problémák miatt az eredeti design-t kukába hajították, s a készítők James Cameron ajánlására Stan Winstont, a speciális effektek egyik legnagyobb mesterének a segítségét kérték. Az ő tervei alapján készítették el azt a Predator-t, amit mindannyian ismerünk és szeretünk, azonban az Antal Nimród rendezte Ragadozókban (Predators) a földönkívüli vadászok egyik frakciójának páncélzata némileg a „proto-predatorok” küllemét idézi.
 

movie-moron.com

2 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr742163634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

larry 2010.08.23. 15:45:56

Szegény Kevin Peter Hall meg duplán is rajta volt a stáblistán.

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2013.03.16. 15:38:57

Komolyan mondom, ez a dizájn nekem még jobban tetszett volna mint ami végülis megvalósult. Állati.

Am hamár Predator nem lehetett ebből a "formatervből" egy másik, ettől teljesen független scifit még igazán összehozhattak volna/összehozhatnának vele - mostmár nyilván technikai akadályai sem lennének. Persze így, negyed évszázad távlatából erre már gyak.lag 0 az esély.
süti beállítások módosítása