Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

George Lucas elosztogatja vagyona felét

2010.08.05. 15:00 :: SFblog

Világszerte több milliót költenek az emberek a Star Wars felirattal fémjelzett ruhákra, ajándéktárgyakra vagy játékokra. Ezeknek a vásárlásoknak köszönhetően már George Lucas is beállít a milliárdosok sorába. De nem csak ebben hasonlít hozzájuk. Bill Gates és Warren Buffett után, ő is úgy döntött, hogy a vagyonából nem csak magát támogatja, hanem a rászorulókat is.

Lucashoz hasonlóan - többek között - Barry Diller és Ted Turner is csatlakozott a "The Giving Pledge"-hez, ahol a gazdag személyek buzdíthatják sorstársaikat arra, hogy adományozzanak is abból a jóból, ami jutott nekik.

Lucas egy nyílt levélben ezt írta:

"Amíg csak erőm engedi, arra fogok törekedni, hogy emeljem az oktatás színvonalát, és a jövő diákjain is segítsek ezzel.

A vagyonom jelentős részét az oktatás javítására szeretném felajánlani. Az emberiség fejlődése és túlélése egyaránt ettől függ. A mi feladatunk, hogy társadalmi, szellemi és érzelmi téren segítsünk gyermekeink fejlődését, és példát mutassunk nekik."
(A teljes szöveg itt olvasható)

blastr

1 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr672200554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.08.06. 19:11:30

Ez úgy hangzik, mint azok a spamlevelek, amelyek arra buzdítanak, hogy küldd tovább az e-mailt és Bill Gates át fog neked is utalni a vagyonából:) Egy biztos: Lucas nem fog csak úgy megválni vagyona felétől:)
süti beállítások módosítása