Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Damon Lindelof megmentette az Alien előzményfilmet?

2010.10.14. 18:00 :: GalBob

A Lost egyik alkotója, Damon Lindelof által írt forgatókönyv úgy tűnik egyszer s mindenkorra megoldotta Ridley Scott hányattatott sorsú Alien előzményfilmje körüli valamennyi problémát. A bennfentesek szerint zseniálisra sikeredett script ráadásul majdhogynem garantálja Natalie Portman főszerepét a filmben.

Pár héttel ezelőtt röppent fel a pletyka, hogy a költségvetés, illetve a korhatárbesorolás körüli viták miatt válságba kerültek a forgatás előkészületei. Scott minden áron R-besorolású, nagy költségvetésű mozit akart, a Fox stúdió pedig kezdte elveszíteni a türelmét, félő volt, hogy végül leállítja az egész projektet. Aztán múlt hét szombaton befutott Lindelof forgatókönyve, s egy csapásra véget ért a felek között civakodás. Mi történt?

"A legfőbb ok, amiért a stúdió el volt ájulva Lindelof vázlatától az volt, hogy a történet magával ragadó, viszont a kivitelezése nem igényel végtelenül drága díszleteket, s csupán speciális effektekkel megvalósítható akciójeleneteket, amelyek több millió dollárral megnövelnék a film költségeit."

Ez még nem minden. A Fox emellett még azért is elégedett Lindelof scriptjével, mert állításuk szerint sokkal közelebb áll a PG-13 besoroláshoz.

"Ha ma jönne ki az eredeti Alien, akkor a káromkodásokat leszámítva lazán megkaphatná a PG-13-es besorolást. Sokban hasonlít Spielberg Cápájához: Nincs szex, s ugyan tele van erőszakkal, többségében a kamera látóterén kívül történik. Talán be kellene iktatni pár élesvágást két másodperccel a véresebb események előtt, de ettől még kivitelezhető lenne a dolog."

Van benne valami, azonban mintha a kedves producerek elfeledkeznének a széria emblematikus eleméről, ami a kérdéses filmben egy igen csak félresikerült reggeli alatt debütált az ebédlőasztalaon. Egyáltalán nem biztos, hogy ezzel a jelenettel megkapná a PG-13-as besorolást, enélkül viszont megfosztanák annak lényegétől.

S hogy kerül Natalie Portman a képbe? A New York Magazine értesülései szerint a Fox immáron ragaszkodik Portmanhez, aki a főszereplő tengerészgyalogos tábornokot alakítaná. Kissé kétkedve kezelendő a hír, Portmannek ugyanis az elmúlt 5 hónapban bejelentett majdnem összes film főszerepét felkínálták már.

4 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr922369924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Case · http://streetartbp.hu/ 2010.10.16. 15:55:42

Olcsóbb és ráadásul közelebb áll egy családi mozihoz? Igazán jól hangzik, pont ilyennek kell lennie egy Alien filmnek! (nem.)

Skeez 2010.10.16. 23:30:01

A nagy számok törvénye alapján, egyszer csak sikerül összehozni egy jó alien-es, ragadozós, halálosztós filmet. Nem biztos, hogy most, de egyszer talán igen.
Nekem az a furi, hogy Scott elég nagy rendezőnek számít a szakmában. Hogy lehet, hogy nem tud egy ilyen projektet végigvinni? Miért nem mondta azt a gyártónak a legelején, hogy ha nem kell így a múvi, akkor megyek máshoz? Szerintem megtehetné, hogy válogat a stúdiók között.
Ha esetleg olvassa a filmgyártást jól ismerő egyén ezt a kommnetet, kérem, világosítson föl, hogyan mennek a dolog in jueszé.
Komolyan érdekel a dolog!

Case · http://streetartbp.hu/ 2010.10.17. 01:53:35

@Skeez: csak tipp, nem néztem utána, de szinte 100%, hogy a stúdiónál vannak a jogok, így ha akarná se tudná máshova vinni.
süti beállítások módosítása