Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Pletykák az Akira körül

2010.11.06. 15:00 :: Dot hugi

Az utóbbi néhány évben megfilmesítették a Dragon Ball-t, majd megfilmesítették a Tekken játékot is. Egyik se lett átütő siker, sőt... Ha szépen akarunk fogalmazni...kerültek volna inkább a szemétbe a forgatás után egyből. Persze ez szubjektív vélemény, szerintem az eredetik nyomába se értek ezek az amerikai alkotások. Most viszont, ha a pletykák igazak, egy újabb japán anime kerül az amcsik kezébe és a hírekből ítélve ez se lesz jobb a fent említetteknél.

A manga, és anime szerelmeseinek nem kell bemutatni az Akirát. Ez az 1988-ban készült cyberpunk anime 2019-ben játszódik, Neo Tokióban. A harmadik világháború után, a kormány már nem tud rendet tartani. Tüntetők vannak az utcákon, és bandák uralnak mindent. Az egyik motoros banda tagját, Tetsuot elrabolják, és egy katonai létesítménybe viszik, ahol kísérleteznek rajta...ezzel létrehozva egy legyőzhetetlen lényt.

Nem folytatom, hiszen biztos vannak, akik még nem látták, de érdemes megnézni, mivel nagyon érdekes, az anime és a manga egyaránt.

Most a Warner Bros szeretne ebből filmet készíteni, ami mondjuk ki: biztosan nehéz lesz. Nem nézem le az amerikai filmeket, de el kell ismerni az amerikai és a japán kultúra minden téren különbözik ezért az eredeti alkotás hangulatára biztosan nem számíthatunk. A pletykák szerint ennek ellenére belevágnak a forgatásba. További hírek szerint már meg is van az egyik főszereplő jelöltje: Zac Efronnak, a High School Musical sztárjának ajánlották Kaneda, a banavezér szerepét.

Allen és Albert Hughes, a rendezők persze máris komoly terveket forralnak, hogy hogyan is lehetne az Akirát minél pontosabban visszaadni. A helyszín Új Manhattan lesz, persze egy apokalipszis után. Efron pedig azt a bandavezért alakítaná, akinek a barátját elrabolja a kormány.

blastr

2 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr472427313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.11.06. 18:42:32

A Warner már szeretne egy ideje filmet készíteni belőle, ez nem pletyka, hanem tény. Eredetileg 2009-re nyarára akarták a bemutatót és Ruairi Robinson rendezte volna. De ő távozott, így jöttek a képbe a Hughes tesók. A pletyka az, hogy Zac Efron lehet a főszereplő.

Narg 2010.11.07. 16:30:46

Remélem ezt is lelövik majd, mint a Ghost in the Shell és Cowboy Bebop tervet
süti beállítások módosítása