Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Kupolaváros Szibériában

2010.11.19. 15:30 :: GalBob

Íme az Eco-City 2020 látványtervei. A 100 ezer fő befogadására alkalmas komplexumot a Jakutföldön található, egy kilométer széles és 550 méter mély Mir gyémántbánya helyére tervezik.

Az AB Elise mérnökei három főbb szintből álló építményben gondolkodnak, amelyben erdőket, függőleges farmokat, lakóövezeteket és szabadidőközpontokat hoznának létre. A várost borító üvegkupolát napelemként működő réteggel vonnák be, ami számításaik szerint így az egész város energiaigényét kielégítené. Az orosz híradások szerint a projekt egyelőre még csupán szép reményekkel kecsegtető álom, ám tényszerű, hogy minden technológiai forradalomnak szüksége van egy nagyobb kezdőlökésre, s a Mir bánya nyújtotta építészeti lehetőségeket elnézve nem kizárható, hogy az önfenntartó városok esetében e lökést az Eco-2020 jelenti majd. 


További hasonló fotók a(z) InterGalaktika oldalain.

 

Segíts Te is: magyar Pulit a Holdra és legyél tagja a Kis Lépés Klub-nak.

Szólj hozzá!

Címkék: tech tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr152459342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása