Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Darth Vader újratöltve

2010.12.30. 09:00 :: Zanphagras

A Ralph McQuarrie által tervezett fekete Darth Vader-öltözék a filmtörténet egyik legikonikusabb jelensége. De mi lenne, ha visszatérnénk George Lucas eredeti Vader-képéhez, amit a forgatókönyvben írt le?

 

Egy seregnyi művész, elvonatkoztatva a filmekben látottaktól, elképzelte és újraalkotta a sötét Sith Nagyurat. Ebben a forgatókönyv egy igen rövidke része volt csak a segítségükre:

 

Belső: Lázadó blokádsértő – fő folyosó. A Sithek Sötét Nagyurának lenyűgöző, hét láb magas alakja a fő folyosó vakító fényébe lép. Ez Darth Vader, az Uralkodó jobb keze. Arcát lobogó fekete köpenye és groteszk légző-maszkja takarja el, ami teljesen elüt a birodalmi rohamosztagosok fasiszta-fehér páncélozott öltözékétől. Mindenki ösztönszerűen elhátrál az impozáns harcostól és halálos csönd telepszik a lázadókra. A lázadók közül páran pánikszerű menekülésbe kezdenek.”

 

Bár a művészek eltértek kicsit a feladattól (a szkriptben nem volt szó fénykardokról), a műveik így is zseniálisak.

 

 

Blastr.com

További képek ITT.

1 komment

Címkék: film művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr512546740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valdislav 2010.12.30. 09:37:22

Egy-két kép még jobban is tetszik mint az eredeti!
süti beállítások módosítása