Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Hazánkba érkezik minden idők legjobb tribute-zenekara

2011.01.07. 12:00 :: Zanphagras

David Gilmour, Syd Barrett, Roger Waters, Richard Wright, Nick Mason. Azt hiszem, a világ nagyobbik része, különösen hosszabb hajú férfiegyedek elégedett mosollyal bólogatnak ezt olvasva. Bizony, ez a Pink Floyd! (legalábbis a klasszikus felállása) A rock arculatát alapvetően meghatározó zenészlegendák kedvelőinek jó hírrel szolgálhatunk: februárban hazánkba látogat a világ legnagyobb szabású tribute-bandája, az Australian Pink Floyd Show.

A banda 1988-ban alakult, azzal az elhatározással, hogy a példaképeik által nyújtott elsöprő koncertélményt reprodukálják olyanoknak, akik nem tudtak elmenni egy eredeti Pink Floyd bulira. Eredetileg kis pubokban és bérelt termecskékben léptek fel, de hamar nagy figyelmet tudhattak maguknak azzal, hogy teljesen hitelesen tudták átadni a teljes Pink Floyd-élményt a közönségüknek.


Ismeretes: a Pink Floyd rengeteg, korábban nem látott show-elemet bevetett a koncerteken: lézerfények, lángok, füstgépek... ezek ma már alapvetőek minden rock-bulin, de csak azután lettek azzá, hogy a Pink Floyd meghonosította őket a színpadokon. Egy különleges zenei hatást produkáló akusztikus technika is fűződik a nevükhöz, az ún. kvadrofonikus hangzás. Ennek lényege, hogy egy időben négy irányból négy különböző hanghatás érkezik a hallgatóhoz. Bonyolult színpadtechnikát igényelt, de a Pink Floyd úgy döntött: mindent az élményért!

Követőik egy az egyben, alázatosan és zseniálisan vették át ezeket a technikákat. Nem akarnak többek lenni a legendánál, egyszerűen csak azt akarják átadni, amit nekik a Pink Floyd jelent. És nekik a mindenük a Pink Floyd, így műsoraikba mindent beleadnak: 3D-s szemüveggel élvezhető speciális effektek, lézerek, varázslatos fények és természetesen a kvadrofonikus hangzás teszik teljessé az elsöprő erejű zenét. A színpadtechnikusaik közül sokan korábban a Pink Floyddal dolgoztak, és ha bárki, ők tudják, milyennek kell lenni egy ilyen koncertnek!


A "színpadra idézés" pedig olyan szinten tökéletes, hogy maguk a nagy példaképek is a legnagyobb elismeréssel nyilatkoznak az ausztrálokról. David Gilmour ötvenedik születésnapjának sztárfellépői voltak, azóta pedig, mondhatni, ők lettek a "hivatalos" Pink Floyd tribute-zenekar.

 

Ha a zenekart lenyűgözték, akkor, mondani se kell, a világot egyaránt. Több, mint ezer showt adtak már, és a média visszajelzései is hihetetlenül pozitívak voltak. A Pink Floyd Greatest Hits World Tour 2011 turné európai részébe pedig beiktatták Budapestet, így szerencsére nekünk, magyaroknak is lehetőségünk adódott élőben meghallgatni a tribute-zenekar fogalmát újraíró csapatot - és a nem utolsósorban végignézni a lélegzetelállító, minden eddiginél látványosabb, több, mint két és fél órás műsort.

A koncert február 4-én, este 8 órakor kezdődik a Papp László Sportarénában. Jegyek kaphatók ITT.

(x)

10 komment

Címkék: művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr152566495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pestabácsi 2011.01.07. 13:39:32

Azt mondják, jobbak mint az eredeti. Sajnos nem sikerült az originalt megnézni, de ezen ott leszek. Szóval "óvatosan azzal a baltával, Jenő!"

Pestabácsi 2011.01.07. 13:44:46

Azt mondják, jobb mint az eredeti. ha azt nem sikerült megnéznem, ezt nem hagyom ki.
Szóval óvatosan azzal a baltával , Jenő!

Pestabácsi 2011.01.07. 13:45:29

Bocs, csak egyszer akartam.)

Tropescu 2011.01.07. 16:30:14

Egy amerikai ismerősöm már látta őket élőben, és el volt ájulva. Én nem vagyok a tribute zenekarok híve, szerintem csak az igazi az igazi...

Tropescu 2011.01.07. 16:32:14

Persze azért ha kiderülne, pontosan mennyibe is kerül egy jegy, lehet, hogy gondolkodóba esnék... Erről nincsenek infók?

Zanphagras 2011.01.07. 16:34:08

A legolcsóbb jegy már 6900 ft-tól kapható.
www.podiumproductions.hu/jegyrendeles/

Learkirálylány 2011.01.08. 13:30:54

Ha azt vesszük, mennyi volt a jegy ladygaga (bocs,nagybetűt nem érdemel) koncertnek nevezett bohóckodására, ez igazán ajándék!

Mrs.Lovett 2011.01.08. 13:41:50

királylány, hogy jön ide lady gaga???!!! most ZENÉRŐL beszélünk!

Learkirálylány 2011.01.08. 13:45:52

jól van na, bocs, hogy élek...nyilván nem akartam összehasonlítgatni őket. gagán különben sem voltam, erre viszont tuti megyek!
süti beállítások módosítása