Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Fénykardpárbaj életre-halálra

2011.02.02. 07:00 :: Zanphagras

A Burkina Faso középső régiójában, Ouagadougoutól keletre található Kadpangua-tó környékén él egy ősi, sámánisztikus törzs, amely szertartásait rituális fénykardpárbajok bonyolult koreográfiájára építi. Ők a jédi-népcsoport... vagy persze, hazudok. Ami valószínűbb. Tény, ami tény, azonban, a fénykardozás korunk nagy hóbortjává/divatjává nőtte ki magát.  Rengeteg videót találhatunk ennek bizonyítására. Azonban Ryan Wiebert és Brandon Dorkmant nem lehet felülmúlni ebben a lassan sporttá avanzsáló tevékenységben.

Méghozzá olyannyira nem, hogy maga a fénykard kitalálója, George Lucas is két kézzel kapott a fiatalok után és azonnali hatállyal leszerződtette őket, olyan minőségben alkotnak. Műveik lényege nem kevesebb és nem több: reprodukálni a legnagyszerűbb Star Wars fénykard-párbajok nyújtotta élményt. A vélemények szubjektívek, de például George Lucas szerint igen jól csinálják.

Legutóbbi videójukhoz ráadásul ötvenfős zenészcsapatot is béreltek, hogy minél teljesebb élményt nyújthassanak - nonprofit módon, ingyen, tehetségük és elhivatottságuk megmutatására. A mű egy pályázatra készült, a további pályaműveket a bzzzzmmm.kedvelők IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

Elég hát a szócséplésből, lássuk az elsöprően jó párbajt!

 

blastr.com

1 komment

Címkék: zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr352632464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mysterio 2011.02.03. 15:26:06

Egy apró megjegyzést ha szabad hozzáfűzni a videó leírásához.
A zene amit a párbaj alatt lehet hallani a Vasember (Iron Man) c. film zenéje :)
süti beállítások módosítása