Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Boszorkányadó

2011.02.10. 07:30 :: Zanphagras

Romániában az ostrom alatt álló boszorkányoknak egyre több rossz hír bukkanhat fel a saját maguk számára szóló jóslataikban. Egy hónapja annak, hogy adóztatni kezdték a jósok és kártyaolvasók bevételeit, most egy olyan törvénytervezet árnyéka fenyegeti őket, ami szerint amennyiben jövendöléseik beteljesületlenek maradnak, pénzbírság vagy akár börtönbüntetés is lehet a jussuk.

A boszorkányok szerint ők nem elítélhetők az eszközeik hibáiért. A Boszorkánykirálynő Bratara Buzea elmondta, hogy a kártya az elítélhető, nem az olvasója.

Sokak szerint ez a hír csak a figyelmet akarja elvonni a rengeteg bajról, amivel Románia szembesül. 2009.ben például egy 20 milliárd Eurós hitelt kellett felvenniük a nyugdíjak és fizetések kiutalásához, miközben gazdaságuk 7%-os csökkenést élt át.

Stelian Tanase, egy híres politikai kommentátor a következőt nyilatkozta:


Ez a kormány nem rendelkezik a kellő megoldásokkal, úgyhogy más problémákat talál ki. Ez pont az a kormány, amit ez az ország érdemel.


Bratara szerint ez a javaslat látszatintézkedés, és eltökélt, hogy harcol ellene.

Januárban a kormány a munkaügyi törvénykönyvet is módosította, hogy az évszázados boszorkánytevékenységek is adótatható munkának minősüljenek. Emiatt haragos boszorkányok vonultak a Dunához, hogy átkot bocsássanak rájuk.


Bratara azt a példát hozza fel mentségül, hogy időnként a kliensek hamis adatokat adnak meg a boszorkányoknak, ami természetes módon hamis jövendölésekhez vezet. Emiatt az ártatlan boszorkákat nem érheti kritika.

Az új törvény ráadásul engedélyhez kötné a boszorkányság gyakorlását, és megtiltaná azt a templomok és iskolák környékén.

Tanase szerint egyértelműen el kellene varázsolni az ország vezetőit. Az megoldaná a helyzetet.

Ismeretes: míg a nyugati protestáns és római katolikus területeken több szervezett boszorkányvadászat zajlott le, addig a keleti, ortodox területeken hagyták továbbélni ezt a tevékenységet, és elvétve, elszigetelve került sor üldözésekre. (Nyugaton még kézikönyv is létrejött a boszorkányok levadászására, ez az ún. Hexenhammer vagy Malleus Maleficarum.)

Mi csak azt tudjuk tanácsolni, ha tehetik, ne forduljanak boszorkányokhoz problémáikkal. Okuljanak egy bizonyos Lukjanyenko munkásságából, és hagyják a boszorkányokat a... boszorkánykodásnak.

apnews.myway.com

Szólj hozzá!

Címkék: zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr162650628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása