Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Joe Hill sztorija

2011.03.28. 12:00 :: Zanphagras

Ha Neil Gaiman új projektbe kezd, az mindig izgalmas, legyen az képregény (Sandman), tévésorozat (Doctor Who), regény (Anansi fiúk), vagy gyerekkönyv (Coraline). A 27 képtelen történet sem kivétel. Ezt az antológiát Gaiman és Al Sarrantonio állította össze, és olyan sztárszerzők korábban soha nem publikált novelláit tartalmazza, mint Lawrence Block, Chuck Palahniuk, Joanne Harris, Joe Hill, Joe R. Lansdale, Joyce Carol Oates, Diana Wynne Jones, Tim Powers, Jodi Picoult, Peter Straub... és persze az utánozhatatlan Neil Gaiman.

Az alma nem esik messze a fájától. Eleven bizonyíték erre a horror és dark fantasy műfajokban alkotó Joe Hill, akinek eredeti vezetékneve King. Igen, az a KingStephen King fiaként természetesnek tűnhet, hogy horrort ír, ám ő minden erejével próbál apja árnyékából kitörni… méghozzá nagy sikerrel. Írt persze apjával közösen is történeteket, de azokat soha nem adták ki, egy alapítvány őrzi őket.

Hill a borzongatás mellett családjának él: három gyermek édesapja.
A most 38 éves író négy önálló kötetet adott ki eddig, illetve egy lovecrafti ihletésű képregénysorozatot. Legnagyobb sikere A szív alakú doboz című regényének volt, de minden művére jellemző, hogy még ugyanabban az évben újra ki kell adni, mert elfogynak a boltok polcairól. (Például Locke and Key című képregénysorozatának első számát már a kiadás napján 14.00-ig mind egy szálig megvásárolták. Amikor pedig bejelentették, hogy terveznek egy teljes gyűjteményt kiadni, 24 órán belül pusztán előrendelésekből elkelt az összes.) Rengeteg ösztöndíjat és nemzetközi díjakat (több Bram Stoker-díjat, például) is nyert munkáival.

A magyar olvasóközönség egyelőre még csak A szív alakú doboz című történetét ismerheti – mesteri belépő hazánkba. Legutóbbi regénye, a Horns alig egy éve jelent meg, és várhatóan szintén hatalmas sikerrel fog szerepelni a nemzetközi porondon is.

A 27 képtelen történet 20% kedvezménnyel előrendelhető a Galaktika boltban. Várható megjelenés: 2011. június, Könyvhét.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr102777036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása