Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Neil Gaiman sztorija

2011.04.03. 08:00 :: Zanphagras

Ha Neil Gaiman új projektbe kezd, az mindig izgalmas, legyen az képregény (Sandman), tévésorozat (Doctor Who), regény (Anansi fiúk), vagy gyerekkönyv (Coraline). A 27 képtelen történet sem kivétel. Ezt az antológiát Gaiman és Al Sarrantonio állította össze, és olyan sztárszerzők korábban soha nem publikált novelláit tartalmazza, mint Lawrence Block, Chuck Palahniuk, Joanne Harris, Joe Hill, Joe R. Lansdale, Joyce Carol Oates, Diana Wynne Jones, Tim Powers, Jodi Picoult, Peter Straub... és persze az utánozhatatlan Neil Gaiman.

Kevesen vannak, akiknek a Neil Gaiman név nem mond semmit. A Csillagpor és a Coraline filmek alapjául szolgáló könyvek szerzője igazi díjkollektor: csak képregényekkel (pl. Sandman) 40-nél több díjat nyert el, és a képregény még csak nem is a fő profilja. Írt történetet és forgatókönyvet sikeres dark fantasy sorozathoz és filmekhez egyaránt, regényei pedig a lehető legszélesebb közönséget szólítják meg.

Gaiman 1960-ban született, Angliában. Gyermekkorában három nagy behatás is érte: a fantasztikus irodalom, a zsidó vallás, és a szcientológia. Az utóbbi kettővel felnőttként megszakította a kapcsolatot - a fantasztikum azonban lételemévé vált.



Iskolából iskolába vitték, de nem rossz eredményei miatt, hanem szülei válogatóssága miatt. Az állandóságot a könyvek jelentették neki: 4 éves korában már folyékonyan olvasott. És hogy mit szeretett? Mindent, amit ma spekulatív fikcióként ismerünk: fantasy, sci-fi, weird fiction...

Olyan címek kötődnek Gaiman nevéhez, amelyek afféle instant legendákká váltak. Ilyen a Sandman-képregénysorozat vagy az Anansi fiúk, de említhetnénk az Amerikai Isteneket és a Csillagport vagy a Coraline-t is. Az írónak - úgy tűnik - egyetlen inaktív perce sincs, ha éppen nem egy új művön dolgozik, akkor egy korábbi alkotásának filmadaptációjában segédkezik...

Ami, ismerve, az eddigi műveit, nagyon, nagyon jó dolog.

A következő magyar nyelvű Gaiman megjelenés a 27 képtelen történet című novelláskötethez kapcsolódik.

A 27 képtelen történet 20% kedvezménnyel előrendelhető a Galaktika boltban. Várható megjelenés: 2011. június, Könyvhét.

A könyv szerzői: Roddy Doyle, Joyce Carol Oates, Joanne Harris, Neil Gaiman, Michael Marshall Smith, Joe R. Lansdale, Walter Mosley, Richard Adams, Jodi Picoult, Michael Swanwick, Peter Straub, Lawrence Block, Jeffrey Ford, Chuck Palahniuk, Diana Wynne Jones, Stewart O’Nan, Gene Wolfe, Carolyn Parkhurst, Kat Howard, Jonathan Carroll, Jeffrey Deaver, Tim Powers, Al Sarrantonio, Kurt Andersen, Michael Moorcock, Elizabeth Hand, Joe Hill.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr592793951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása