Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Zombi apokalipszis - MOST!

2011.09.26. 06:00 :: Rhaenyra

2012 vészesen közeleg. Ha hihetünk a sok sejtelmes jóslatnak, vége lesz a világnak. De minimum kipusztul az emberiség. Ami a mi szempontunkból persze ugyancsak azt jelenti, hogy itt a világ vége. Nincs mese. Ilyenkor csak egy kérdés merülhet fel: mit lehet itt tenni? Nos, volna pár lehetőségünk. Például kitaláljuk, hogy ugyan milyen módon és mi tehetné be a kaput az emberiségnek. Ha pedig ezt kitaláltuk, akkor elkezdünk készülni valami vészterv-szerűséggel. Pontosan úgy, mint mondjuk az oxfordi egyetemen leleményes csapata tette. Ők ugyanis készítettek egy zombi-térképet.

Egészen pontosan feltérképezték azt, hogy merre és milyen sűrűséggel fordulnak elő zombik. Összesítették az összes zombi-történetet, fogták a Google Maps nevű netes programot, és ezeknek segedelmével megalkották a Nagy Zombi Világtérképet. Mark Graham, a kutatócsoport egyik tagja, akinek egyébként a Romero-klasszikus Holtak hajnala a kedvenc zombi-filmje, persze igyekszik a realitás talaján maradni. Nyilatkozatában elmondja, hogy a térkép többek között felfogható figyelmeztetésnek is azt illetően, hogy melyek a legveszélyesebb területek egy esetleges zombi apokalipszis idején.

Ha hihetünk ennek a kutatásnak, akkor Ázsia és Dél-Amerika mellett Afrika valamely országában lehetünk majd a legnagyobb biztonságban. Ami azért is érdekes, mivel a zombik "legendája" eredetileg a nevezett kontinens folklórjához kapcsolódik. A XX. századra azonban már az amerikai és európai képzeletet is alaposan megragadta a téma. Rémregények például a XIX. század és Mary Shelley Frankensteinjének holttestekből összefércelt és életre keltett szörnye óta foglalkoznak a témával. Azonban a zombik igazán csak George Romero 1968-as filmklasszikusa, az Élőholtak éjszakája óta integrálódtak be szervesen a popkultúrába. Azóta pedig az Egyesült Államok- és Európa-szerte kedvelt horror-téma lett belőlük. És ha 2012-ben nem jő el a "várva várt" és oly gyakorta megjósolt apokalipszis, akkor sem vész kárba ez a térkép. Hiszen legalább arról értesülünk a segítségével, hogy hol a legnépszerűbbek az élőholtak szereplésével készült műremekek.

Forrás: The Guardian

2 komment

Címkék: film zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr43256778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solymosgyu 2011.09.26. 19:49:02

Elmarad a világvége 2012-ben. rossz volt az infod. a nasa megmondta hogy nem lesz.

Minotaur 2011.09.28. 16:43:09

"Mark Graham, a kutatócsoport egyik tagja (...) persze igyekszik a realitás talaján maradni."

Igyekezzen jobban, zombik nem léteznek. EGYÁLTALÁN. :)
süti beállítások módosítása