Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Joss Whedon feltárta a faház ajtaját

2011.12.06. 13:00 :: Zanphagras

Igen, igen, mi is annak örülnénk a leginkább, ha Joss Whedon bedurrantaná a motorokat a Firefly alatt. De azért Joss Whedon más munkáit ismerve (Buffy, Dollhouse) elmondhatjuk, hogy amit ez az ember alkot, az mind egyedi és zseniális: még a képernyőnek ezen oldalán is érezzük, hogy Whedon szereti az anyagot, amit alkot, szereti azokat, akikkel alkotja, és hogy fülig szerelmes ebbe a munkába. Amikor már mindenki lemondott a The Cabin in the Woods filmről, akkor jött el a Csoda: végzetes lefolyású elkészüléssel diagnosztizáltuk, mivel van megjelenési dátuma, posztere és trailere is.

És ahogy a kiváló trailer is mondja: ismerjük a történetet. Egy fiatal baráti kör kibérel egy Isten háta mögötti kis erdei viskót, hogy felhőtlenül és zavartalanul kikapcsolódhassanak és pihenhessenek. Se térerő, se internet, se város, se semmi nincs a környéken.

De Whedon egy huncut, galád alak: mi csak azt hisszük, hogy ismerjük a történetet, ugyanis amihez Whedon nyúl, az soha nem olyan, mint elsőre hisszük. Bizonyíték a trailer: a megszokott "városi, dekoratív fiatal lányok és jóarcú srácok kimennek az erdőbe és ott rojtosra csipkézi őket az aktuális sorozatgyilkos vagy boszorkány" helyett itt valami olyat kapunk, amiben bőven van hely science fictionnek, összeesküvéseknek - és a legmélyebb félelmeinknek egyaránt.

Pedig már lemondtunk a Cabinról: 2009-ben már kvázi elkészült, és 2010 februárjában volt is egy moziba kerülős időpontja. Csak aztán a stúdió, az MGM úgy döntött, hogy átültetik 3D-be (jó ötlet, nem?), és még mielőtt az elkészült volna, és a moziba csalhatták volna a Buffy, Firefly, Dollhouse és az Angel elég kiterjedt rajongótáborait, gyorsan csődbe is ment az MGM, és felrakták egy polcra porfogónak az adu ászt, ami akár ki is húzhatta volna őket a bajból. (Ismétlem: a film ekkor már KÉSZEN VOLT.)

Ekkor már Whedon is lemondott a Cabinról. Ez a nyomorú időszak most nyárig tartott, egészen a Thor megjelenéséig és sikeréig. A Thort játszó Chris Hemsworth ugyanis megemlítette a főnökeinek, hogy van ám valahol egy film, amiben ő is főszerepelt, és készen is van, egy fillérbe sem kerül, csak ki kéne adni... és Lionsgate-ék úgy döntöttek a Thorra és annak sikerére alapozva, hogy Hemsworth-tel relatíve nehéz mellényúlni, Whedonnal meg lehetetlen, úgyhogy megvették, és beizzították a Cabint.

 

 

Úgyhogy az idei sorozatos sf csalódások (Pap, Negyedik, Immortals...) után úgy néz ki, igazi kényeztetés lesz 2012 áprilisa: a Trónok Harca második évad mellé megkapjuk ezt a viskót is.

blastr.com nyomán

1 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr273442404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wakeupneo 2011.12.07. 15:33:59

OK, OK! Csak marha soká lesz még jövőre!
süti beállítások módosítása