Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Egy csokor művilág

2010.04.27. 12:58 :: SFblog

Fárasztja az emeletről belátott, unalomig ismert betondzsungel? Unja az egyhangú, változatlan kilátást a szobájából? Többé már nem kell kimozdulnunk a lakásból ahhoz, hogy részesei lehessünk a természet csodáinak. A recept: szereljen fel függőlegesen két, közel 120 cm (46 inch) 1080p felbontású plazmatévét, szerezzen be egy nagyfelbontású filmfelvételt, és egy Mac Pro futású software-t, amely megosztja a felvételt a két „ikerablak”, azaz tévéképernyő között. 

Az eredmény hátborzongató. A monitorok valóság-illúziója tökéletesen  működik: az ablak a művilágra teljesen olyan, mintha valós képet látnánk. 

A varázslatos plazma képernyők messze jobbak, mint a sima ablakok: minek mennénk hosszú és kimerítő túrákra, amikor a természet (szó szerint) beköszön az ablakon? Miért feküdnénk ki a tengerpartra bámulni a csillagos eget, ha a meleg szobánkból is megtehetjük ugyanezt? Gombnyomásra cápa úszik el az orrunk előtt, és űrsikló repülőből szemlélhetjük a Földet.
Ryan Hoagland mesterműve magában is elég hatásos lett volna, de ő az illúzió elmélyítéséért továbbfejlesztette találmányát a következő szintre. Egy speciális, infrasugárzást kibocsátó nyaklánc, és egy apró számítógép és video-trükk segítségével a kép a nyakláncviselő mozgásirányával ellentétes irányban változik. Ha közelebb lépünk a képernyőkhöz, bővül a látótér.

Szeretné látni, hogy készül? Íme egy videó a teljes folyamatról. Ha júliusig vár és nem tud mit kezdeni a pénzével, Hoagland épít Önnek is egy ál-ablakot mindössze 3,000 dollárért. (kb. 600.000 Ft) (Az ár az „alapanyagokat” nem tartalmazza.)

 dvice.com

1 komment

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr521955991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2010.04.27. 21:13:04

...és még egy előnye van! nem kell kívülről is pucolni! :)
süti beállítások módosítása