Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A Lost atyja közös filmet tervez Spielberggel

2010.04.30. 16:22 :: SFblog

Amennyiben a következő hír igaz, azt hiszem valamennyi sci-fi rajongó elégedetten dőlhet hátra a karosszékében, avagy már kezdhet is átkozódni, amiért jó ideig nem tud majd nyugodtan aludni az izgalomtól.

A New York Magazine bloggere, Claude Brodesser-Akner egy beépített informátorra hivatkozva ugyanis azt állítja, hogy J.J. Abrams már ki is választotta következő filmötletét, ami amolyan tiszteletadás lenne Steven Spielberg iránt, mi több, a legendás rendező maga is részt kíván venni a produkció elkészítésében. A belső informátor szerint Abrams nemrégiben fejezte be a forgatókönyvet, ami úgy írt le, mint „főhajtást Spielberg 70-es és korai 80-és évek béli filmjei előtt”. Abrams úgy tervezi, hogy idén ősszel ő maga ülne a rendezői székbe a Paramount Pictures-zel a háta mögött, persze csak azután, hogy végzett az ABC-n futó Lost munkálataival, a Fringe felügyeletével, elindítja az Undercovers-t az NBC-n és végül producerként is sikeresen helytáll a Morning Glory utómunkálatai és a Mission Impossible 4 forgatása során.

 

 

 

 

 

A forgatókönyv részletei szigorúan titkosak – már amennyiben Abrams esetében beszélhetünk bármilyen más jellegű részletről is – ám a NYMag értesülései szerint a film a Cápában, a Harmadik típusú találkozásokban és az E.T.-ben látott módon rendkívüli – s talán földönkívüli – események átlagemberekre gyakorolt hatásával foglalkozna. Az informátor szerint Abrams már most is tárgyalásokat folytat Spielberggel, aki a részint általa alapított DreamWorks képviselőjeként venne részt a munkálatokban - hogy producerként illetve tanácsadóként, az még nem dőlt el véglegesen. „J.J. valóban hű akar maradni Spielberghez,  s tényleg a korai filmjeit szeretné interpretálni, ám személyes megközelítésben.” (Érdekes tény, hogy 2005-ben, éppen a Mission Impossible 3 megjelenése előtt Abrams-et hírbe hozták egy The Good Sailor címre hallgató, azóta félbemaradt projekttel, ami egy hetedikes diák, a Cápa című film iránt érzett megszállottságáról szólt volna)

 

 

 

 

 

 

 

Abrams forgatókönyvének állítólag már címe is van, ám a stúdió a 2008-as Cloverfield esetében látott marketing-stratégiát alkalmazva szándékosan a titokzatosság homályába kívánja burkolni a filmet. A Cloverfield-del való hasonlóságok itt nem érnek véget: a stúdió rendkívül alacsony költségvetést szabott meg (a Cloverfield „mindössze” 25 millió dollárba került) Annyi azonban már bizonyos, hogy Abrams hanyagolni kívánja a sokak számára frusztráló kézikamerás felvételeket. „Nem arról van szó, hogy J.J. nem kedvelné a speciális effekteket – minden lehetősége meg lenne arra, hogy effektek tömkelegével árassza el a munkáit. Ám e film esetében mindenképpen szeretné ellenőrizhető keretek között tartani a költségeket." - mondta az informátor. A Paramount és a DreamWorks nem kommentálta a kiszivárgott híreket.

scifiwire

2 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr11964643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hell0 · http://csaladinapkozibudapest.hu/ 2010.05.01. 08:32:53

Gyakorlatilag nem a költségvetés szabja meg egy film milyenségét. Ha megnézzük, rengeteg nagyon jó és izgalmas film készült "fillérekből"..

Fue · http://www.english-hungarian.com 2010.05.01. 09:24:00

"hanyagolni kívánja a sokak számára frusztráló kézikamerás felvételeket"

Ez már önmagában is megér egy dicséretet. Meglehet, hogy ez a módszer 15 éve eredetinek számított, de végre valaki észrevette, hogy manapság sablonos, lejárt és bosszantó - leginkább az eredeti ötletek hiányának elleplezését szolgálja.
süti beállítások módosítása