Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Rio de Janeiróban vízesést építenek

2010.05.06. 12:56 :: SFblog

Rio de Janeiro városáról mindenki hallott már. A brazil város nem csak tengerpartjával és a Riói karnevállal tűnik ki, hanem azzal is, hogy a Megváltó Krisztus szobra is ott található. A szobor érdekessége, hogy 1145 tonnás, és a világ hét csodája közé is beválogatták. Most azonban mással is szeretne kitűnni  a gyönyörű város.

 A 2016-os Olimpia Rio de Janeiróban kerül megrendezésre. Az elmúlt évek alapján megszokhattuk, hogy az a város, ami egy rangosabb sportrendezvényt lát vendégül, elkezd új sportcsarnokot, szállodát, esetleg valami látványosságot építeni, azért, hogy az odalátogatók és az egész világ láthassa, milyen csodálatos város is ez. Rio de Janeiro egy vízesést készül építeni 2016-ra.

Egy svájci építőiroda, a RAFAA, már el is készítette a terveket, melyekben nem csak a vízesés kap helyet, hanem egy torony is. A tervek szerint napkollektorok erejét használva, szivattyúk segítségével pumpálják fel a tengervizet a vízesés tetejére, a lezúduló víz pedig olyan turbinákat is megmozgat, amelyek a víz energiáját hasznosítják, így a nap 24 órájában képesek áramot termelni.
A város védőszentjének hamarosan valódi csodákat kell tennie, ahhoz, hogy ezt felül tudja múlni. Az építmény a ’Solar City Tower’ nevet kapta. A torony alsó szintjén helyet kap több bolt és étterem, egy amfiteátrum és egy hangversenyterem is. Aki pedig vállalkozóbb kedvű, felmehet a tetejére és megcsodálhatja Rio de Janeirót is. A csúcson pedig mi más várhatná a bátrakat, mint a bungee jumping?


Amennyiben sikerül megvalósítaniuk, szeretnének példát mutatni minden városnak abban, hogy lehet védeni a környezetet. A 2016-os Olimpia után pedig talán ők lesznek a jövő zöld városa.

dvice.com

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr481978866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása