Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Ingyen letölthető Cory Doctorow legújabb könyve

2010.05.15. 14:31 :: SFblog

Cory Doctorow, az itthon is megjelent Kis testvér szerzője ezúttal egy újabb regénnyel örvendeztette meg a nagyérdeműt, ami ingyen letölthető az internetről A szöveg több formátumban is elérhető és nélkülöz mindenféle másolásvédelmet.
 

 

 

A győzelemért (For The Win)

A virtuális jövőben szerveződni kell az életbenmaradásért


A nap minden órájában emberek milliói tömörülnek online multiplayer játékokba, hogy küldetések teljesítésével és csatározással virtuális aranyat, ékszereket és más kincseket gyűjtsenek. Eközben néhányan kiskapukat keresnek ebben az óriási árnyékgazdaságban, s a világ legszegényebb országaiban számtalan kiszolgáltatott embert, ún „aranyfarmert” kényszerítenek egyoldalú szerződésekkel és erőszakkal arra, hogy éjt nappallá téve virtuális javakat termeljenek munkáltatóiknak, akik mindezt valódi pénzért árulják az Első Világ (First World) játékosainak, akik így mindenféle megerőltetés nélkül juthatnak magasabb szintre a játékban.


India mezőgazdasági vidékéről származó Mala virtuális harctéren mutatott vezetői teljesítményéért már 15 évesen megszerezte a "Robotwalla Hadvezér"-rangot. Kína egyik ipari központjában, Shenzenben, Matthew szembeszegül egykori főnökeivel, hogy megalapíthassa saját aranyfarmer vállalkozását. A Dél-Kaliforniában élő Leonard, aki csak Wei-Dongnak nevezi magát, minden éjjelét virtuális háborúban tölti a Föld túloldalán élő ázsiai barátaival.  Ezek a fiatalok, s rajtuk kívül még sokan mások mind kapcsolatba kerülnek a titokzatos Nor Nővérrel, aki tapasztalatát, történelmi ismereteit, s a való világbéli kapcsolatait felhasználva egy  olyan ellenállás szervezésébe kezd, amivel megfordíthatja a status quot.


Az ellenük felsorakozó kegyetlen erők hatalmuk megőrzése érdekében nem riadnak vissza semmitől – ebbe beletartozik a zsarolás, erőszak, infiltráció, s a gyilkosság is. A Nővér szövetségeseinek tehát mindig egy lépéssel a rendszer előtt kell járniuk a túlélés érdekében. Mindez egy olyan terv születéséhez vezet, amellyel egyszerre döntenék meg valamennyi virtuális világ gazdaságát – egy hackeléssel kombinált piramisjáték, ami minden idők legnagyobb és legszórakoztatóbb végjátékával tenne pontot a hatalmi harc végére.

 

sfsignal

bob

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr832005136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása