Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A legmagasabb lakótorony

2010.06.11. 10:00 :: SFblog

A World One névre keresztelt lakótorony nem csak méreteivel, de árával is kitűnik a többi felhőkarcoló közül. Az 1,470 láb (kb. 456 méter) magas monstrum jelenleg is épül Mumbaiban. Az épület lakásainak ára 1,5 – 12 millió dollár között mozog.


    Ezért az árért azonban egy igazi környezetkímélő lakást kapnak a leendő tulajdonosok. A ház szigetelése biztosítja, a város zajától mentes, nyugodt alvást. Az esővizet összegyűjti és újrahasznosítja, napkollektorai pedig képesek áramot generálni. Egyetlen hibája, hogy csak 2014-ben lesz az átadása.
    Kis érdekesség, hogy nem ez az épület a legmagasabb a világon. Jelenleg a Burj Khalifi tartja a rekordot Dubaiban. Magassága 2,717 láb (kb. 842,3 méter). Ettől függetlenül, amikor a World One készen lesz, magasabb lesz az összes amerikai felhőkarcolónál, egy kivételével: az 1482,6 láb (kb. 459,7 méter) magas Sears toronynál alacsonyabb lesz, bár csak négy méterrel.

dvice.com

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr502071442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása