Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Léghajókkal szállja meg Amerika Afganisztánt

2010.06.22. 15:23 :: SFblog

2011-ben már Afganisztán felett fog körözni egy új LEMV (Long Endurance Multi-Intelligence Vehicle - Tartós Üzemképességű Felderítő Jármű). Az amerikai hadsereg megegyezett a Northrup Grumman céggel arról, hogy ők építsék meg a katonaság legújabb hatalmas léghajóit, amik 2011-től Afganisztán egét szelik majd.


517 millió dollárért cserébe a katonaság 3 db léghajót kap, amelyek egyenként 2500 font (1125 kg) súlyt bírnak el, és 2000 láb (609,6 méter) magasba képes emelkedni. Sebességük körülbelül 54 km/óra lesz. A tervek szerint több olyan gép kerül fel a hajókra, ami lehetővé teszi majd, hogy madártávlatból lássák, és persze felügyeljék az ország egész területét. Így talán több eséllyel tudják nyomon követni a tálib katonákat is.

Vajon tényleg ez a legjobb befektetési lehetőség az adófizetők pénzének elhelyezésére?

dvice.com

1 komment

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr792101152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ignis_veneficus 2010.06.22. 20:42:02

Egy ekkora celpontra nem fognak celbalovest gyakorolni a helyiek?
Nagy, es lassu, es meg alacsonyan is repul..
süti beállítások módosítása