Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

10 dolog, amit az újraindult Futuramáról tudni kell

2010.06.25. 12:09 :: SFblog

Sokáig tartott, de végül mégis megérte várni: tegnap óta megy a Futurama hatodik (vagy, ha úgy tetszik, első) évadja a Comedy Central műsorán. A Bolygó Expressz és legénysége 26 vadonatúj epizódon keresztül megmutatják, mi lesz a jövőben az újjászületéssel, vagy a roboszexuális párokkal.

A scifiwire David X. Cohennel, a sorozat producerével és egyik létrehozójával készített interjújában Cohen röviden bemutatta, milyen is lett az új évad.

1.    A jövőben a matek nem lesz rózsás
Igen, 26 rész készült, de idén nem kerül mind bemutatásra. A Comedy Central úgy tervezi, hogy a 26 kész epizódot két évadra bontva sugározza, azaz a holnapi kezdés után egészen szeptember első hetéig minden héten levetítenek egyet – ebből az első kettő lesz látható 24-én. Vagyis a hatodik évad amolyan „mini-évad lesz”, majd karácsonykor levetítenek egy ünnepi különkiadást, és a hátralevő 12 részt 2011-ben láthatjuk.
center

 
2.    A jövőben visszatér a gonosz Robotmikulás

Nem csak a Robotmikulás lép újra színre, hanem a jövőben még mindig ismert Al Gore (aki a mozifilmekben is kapott szerepet, azaz ez már a negyedik színrelépése a sorozatban), valamint Coolio is (aki a sorozatban, illetve az első mozifilmben kölcsönözte a hangját Kwanzabotnak). És persze újra láthatjuk, milyen is a Karácsony (illetve a sorozatbeli nevén Dec-2-4) a jövőben, és persze lesz Kwanzaa és Robotica is, bár az utóbbi ünnepet szokás szerint Bender találta ki, hogy lóghasson a munkából.

3.    A jövőben is folytatódik Fry és Leela románca
Miután a Fox 2003-ban leállította s szériát, a rajongóknak egészen 2009-ig nélkülözniük kellett kedvenceiket. Ám ha visszaemlékszünk a negyedik mozifilm végére, az hűen tükrözi, hogy az alkotók úgy vélték, ezzel a franchise-nak tényleg vége, mivel miután Fry és Leela végre bevallották, mit is éreznek egymás iránt, az egész csapat űrhajóstul eltűnt egy féreglyukban, ahonnan valószínűleg soha nem kerülnének elő. A készítők nem tudhatták, lesz-e folytatás, úgyhogy az első részben választ is fogunk kapni, hová is vezet az a bizonyos féreglyuk, és az öt évad és négy film óta bimbózó románc is folytatódik – meglehetősen bizarr és „tudományosan fantasztikus” következményekkel.

4.    A jövőben csodák várnak ránk
Minden színész visszatért. Bár korábban sokan aggódtak, mikor az alkotók (finoman fogalmazva) összezördültek az eredeti öt évadot sugárzó Fox csatornával, ám végül a nézeteltérések megoldódtak, és a színészektől kezdve az összes írón át a zeneszerzőig és a Rough Draft animációs stúdióig mindenki visszatért. Ez valószínűleg elég hűen tükrözi a műsor népszerűségét, mivel ennyi év után is mindenki újra részt akar venni benne.

5.    A jövőben biztosabb lesz a sugárzás
Cohen úgy véli, hogy az új csatornán, a Comedy Centralon egyértelműen nagyobb halnak számítanak, mivel az adó vezetősége nagyon izgatott a régi-új műsor miatt, ráadásul ezúttal nem kell különböző sporteseményekkel versengeniük. Ráadásul már csak az eddig elkészült új részek is két évre elegendők, és ennél nagyobb rendelést ez a sorozat még sosem kapott.
center

 6.    A jövőben a sorozat újjászületik – szó szerint!
A holnapi premiernapon nem csupán egy, hanem rögtön két részt is megnézhetünk. Az első epizód címe „Újjászületés” lesz, ami egyrészt utal a sorozat visszatértére, másrészt szó szerint is vehető, mivel hőseink nem vészelik át sértetlenül a féreglyukon át utazást, így a professzornak kell őket újjáélesztenie őssejtekkel üzemeltetett szülőgépével (már alig várom…). Megláthatjuk, milyen lesz a szülés a jövőben, és persze Fry és Leela kapcsolata is érdekes fordulatot vesz…

A tegnapi esti második epizód főhőse Zapp Brannigan, a világegyetem vitán felüli leginkompetensebb csillaghajó-kapitánya volt, aki Leelával együtt egy Édenkert-szerű bolygón reked. És persze Zapp nagyon szívesen benépesítené akár az egész univerzumot… És itt mutatkozik meg a Comedy Central új előnye, mivel itt nem lesz gond az esetleges cenzúrázással. Úgyhogy itt eljátszhatják a faleveles ádámkosztümöt, azaz picit többet láthatunk hőseinkből, de azért bizonyos határokat a készítők nem fognak átlépni.

7.    A jövőben még mindig lesz Twitter
A jővő héten érkező harmadik rész megtörtént események alapján készült, méghozzá olyanok alapján, amik az alkotókkal estek meg a sorozat leállítása óta. Többek között megláthatjuk majd, milyen lesz a Twitter, az iPhone vagy a YouTube a jövőben.

8.    A jövőben lesz roboszexuális házasság?

Az ez után következő negyedik részben Bender petíciót indít, amivel legalizálni akarja a roboszexuális párok (azaz a robot és ember párok) házasságát – ami korábban tilos volt. Törvényjavaslatát Végtelen Tiltakozásnak fogja hívni, amit a 2008-ban elfogadott 8-as indítvány körüli vita inspirált, ami kimondta, hogy Kaliforniában a törvény csak az ellentétes neműek közötti házasságot ismeri el. És ha azt a nyolcast az oldalára fektetjük… Igen, jó szokás szerint a jelenlegi problémák visszatükröződnek majd a sorozat jövőbeli eseményeiben.
center

 9.    A jövőben a sorozat eléri a száz részt
A nyárvégi évadzáró epizód egészen véletlenül épp a századik rész lesz, amelyben Leela vezetésével fellázadnak az addig Új New York csatornarendszerében élő mutánsok a felszíniek elnyomása miatt. Az ő ügyüket fogja támogatni a Devo, és Mark Mothersbaugh. (a Devo egy amerikai punk rock-banda, melynek egyik alapító tagja, Mark Mothersbaugh később filmzeneszerzőként lett ismert olyan filmek zenéjével, mint pl. a Derült égből fasírt)

10.    A jövőben újabb csodák várnak ránk

Cohen szerint a sorozat megmentői egyértelműen a rajongók, akik megnézték az ismétléseket, megvették a DVD-ket, és persze erre felfigyelt a Fox, majd a Comedy Central is. Úgyhogy a készítők minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megjutalmazzák őket ezért. Végre láthattuk, hogy a jutalmunk jól sikerült!

scifiwire

locutus

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr12109111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása