Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Sci-fi videojátékok 2010 - Ami még várható 1. rész

2010.07.06. 11:59 :: SFblog

A science fiction már nem csak könyvek lapjain, s a filmvásznon hódít, hanem videojátékokban is jó ideje megtalálta a maga célközönségét, s elnézve a 2010-es év soron következő címeit, nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem fogunk unatkozni, sőt talán kissé el is leszünk kényeztetve, már ami a 3. és 4. negyedévet illeti (sajnos a nyár e médium tekintetében is uborkaszezonnak számít). Vegyük hát sorra, mire is számíthatunk az év végéig!

Friss megjelenések

 

Transformers: War for Cybertron (Windows, Nintendo DS, Wii, Playstation 3, Xbox 360)

Nem is szaporítanám a szót: a War for Cybertron az első, valóban jónak mondható Transformers játék. A High Moon Studios olyan odaadással használta fel az alakváltó robotok világát, hogy a Hasbro immáron hivatalos kánonként tünteti fel a játék történetét - lényegében az animációs sorozat eseményeinek közvetlen előzményeinek tekinthető. Egyetlen csomagban megtapasztalhatjuk az Autobotok és az Álcák háborúját mindkét oldalon, mivel lényegében mindkét frakcióhoz teljes értékű kampányt írtak a fejlesztők, s ha mindez nem lenne elég egy rendkívül szórakoztató többjátékos móddal is megörvendeztettek.

 

 

Singularity (Windows, Xbox 360, Playstation 3)

Tegyük fel, hogy a Szovjetunió az atomenergia alternatívájaként egy olyan, eddig ismeretlen elemet fedez fel a Katorga 12 nevű elhagyatott szigeten, amellyel nem csupán a kimeríthetetlen energiaellátás válik lehetővé, de a  tér, s idő manipulációja is. Aztán tegyük fel, hogy egy csernobil-szintű katasztrófa hatására az elem erejére (E99)  alapuló világuralmi terv idő előtt dugába dől. Aztán tegyük fel, hogy 50 évvel később egy amerikai deszantos  a katasztrófa mellékzöngéjeként egy olyan szingularitásba kerül a szigeten, amivel a történelem teljes menetét megváltoztatja, s csupán rajta áll vagy bukik, hogy képes-e helyreállítani az eredeti téridő-kontinuumot, s ehhez hol szovjet katonákat kell aprítania az 50-es években, hol pedig a katasztrófa után megmaradt mutánsokat a jelenben. Ja, s a kötelező gépfegyer és soti mellé, még jár egy olyan időmanipulációs szerkezet is, amellyel a tárgyak (de akár élőlények is) gombnyomásra "elöregíthetőek", illetve "megfiatalíthatóak". Aki kedveli a változatos játékmechanikákat felvonultató FPS-eket (á la Bioshock), azok számára kihagyhatatlan a Raven Software legújabb szerzeménye.

 

Július

StarCraft II: Wings of Liberty (Windows, Mac OS X)

Vitatható, hogy melyik RTS tekinthető minden idők legjobbjának, ám vitathatatlan, hogy a legendás StarCraft(illetve kiegészítője: a Brood War) a legnépszerűbb. A remek történettel és átvezetőkkel gazdagított kampánynál már csak a máig népszerű, több helyütt versenysportként ünnepelt többjátékos mód volt (?) a szórakoztatóbb, s a Blizzard mindezidáig nem okozott csalódást: amellett, hogy pontról pontra tájékoztatják a rajongói közösséget a véglegesített újdonságokról, minden eddiginél izgalmasabb történetet ígérnek, ráadásul ezzel a játékkal fog debütálni a megújult Battle.net. A Blizzardnak elég lenne hoznia a tőle megszokott színvonalat (a siker garantált), de annál jóval többet ígér. Majd meglátjuk, ám jobb ha előre felkészülünk a gép mellett töltött átalvatlan éjszakákra.

 

 

Augusztus

Metroid: Other M (Wii)

Samus Aran kalandjai ott folytatódnak, ahol a Super Metroid végén abbamaradtak: miután elpusztította Mother Braint, s épphogy megmenekül a Zebes bolygó kataklizmája elől, Samus egy föderációs csillaghajó fedélzetén ébred, ahol hogy-hogy nem összefut egyik korábbi bajtársával, s az egyik felettesével is, akik kezdetben valamiért ellenséges kívülállóként kezelik a fejvadásznőt. Egy óriási szörny támadását követően mégis befogadják a csapatba, hogy közös erővel fejtsék meg az idegenektől megszállt űrhajó rejtélyét. A Nintendo nem kisebb feladatra vállalkozott, mint a belső- s külsőnézetes akciójáték akadálymentes egyesítését egyetlen játékban - a WiiMote segítségével bármikor válthatunk a két nézet között. A játék az idei E3-on megkapta a GameTrailers legjobb Wii játék és a legjobb akció-kalandjáték után járó díját.

 

 SFBob

Szólj hozzá!

Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr182130928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása