Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Sci-fi videojátékok 2010 - Ami még várható: szeptember/október

2010.07.10. 16:00 :: SFblog

A nyári uborkaszezont általában igencsak zsúfolt harmadik negyedév szokta kísérni, s a bejelentéseket elnézve ez 2010 őszén sem lesz másképp. Már csak az a kérdés, hogy a pénztárcánk hogyan fogja győzni a tempót amennyiben valamennyi sci-fi témájú videojátékra be szeretnénk ruházni.

Szeptember

 

Halo: Reach (Xbox360)

Nem is kellene időt pocsékolnunk minden idők legnépszerűbb lövöldéjének bemutatására - legyen elég annyi, hogy a Microsoft konzolja nagyrészt Master Chief-nek köszönheti máig töretlen sikerét, s talán nem véletlen, hogy a Halo-sorozat az új millenium első évtizedének egyik legmeghatározóbb popkulturális jelenségévé nőtte ki magát. A Reach történetileg a Halo-trilógia előzményének tekinthető, s az emberiség Covenantokkal folytatott háborújának legelkeserítőbb időszakát, s szuperkatonákból, ún spártaiakból álló egységek első bevetését dolgozza fel. A kampány során megszemélyesített karakterünk is egyike az első spártaiaknak, akik a Noble-osztag tagjaiként próbálják megvédeni az emberiség egyik utolsó épen maradt kolóniáját, Reach-t (s itt említeném meg a játék magyar vonatkozását, ugyanis eme kolónia otthonául szolgáló bolgyó egyik városát Ezhtergomnak, míg két holdját Turulnak és Csodaszarvasnak keresztelték el). A játékmenetben is történt néhány változás: a pályákon szétszórt power-upokat kiiktatták, helyüket a páncél speciális képességei vették át - ezek között szerepel a hátirakéta, mellyel a levegőbe emelkedhetünk, beolvadás a környezetünkbe, illetve a "páncélzár", aminek használata során rövid időre lelassul ugyan a mozgásunk, ámde sebezhetetlenné válunk. A játék szeptember 14-ére várható a boltok polcaira.

 

 

Front Mission Evolved (Windows, Playstation 3, Xbox360)

A Square Enix mecha-rajongók körében nagysikerű taktikai RPG-orozata immáron külsőnézetes akciójátékként folytatódik, ami egyszerre ötvözi a Mechwarrior-széria egyes gameplay-mechanizmusait, illetve a korábbi Front Mission-ök jellegzetes szerepjáték-elemeit. A játék 50 évvel a Scars of the War eseményei után játszódik 2171-ben, amikor az emberiség már orbitális liftek segítségével próbálja meghódítani a világűrt. Az Észak-Amerikai Szövetség egyik liftjét azonban valami ismeretlen erő megsemmisíti, s a feszültség egyre nő a nagy világhatalmak között. A mérnökön, Dylan Ramsey-n múlik, hogy utánajárjon az incidens valódi okának, s hogy valamiképpen megakadályozza a kitörni készülő háborút az USN és az OCU frakciók között.

 

 

Október

 

Enslaved: Odyssey to the West (Playstation 3, Xbox360)

A Heavenly Swordot jegyző Ninja Theory ezúttal egy vérbeli disztópiával készül megörvendeztetni a nagyérdeműt. Az Enslaved 150 évvel a jövőben játszódik, ahol egy globális háború csaknem teljes egészében elpusztította az emberiséget. A háborúban nagy hatékonyságú, gyilkos robotokat vetettek be, amelyek azonban a harcok végeztével is aktívak maradtak, s a programjuk sem változott - jelenleg a megmaradt túlélőkre vadásznak. A történet Kína egyik legjelentősebb irodalmi alkotását, Vu Cseng-en Nyugati utazás című útiregényét dolgozza fel. Az eddigi információk alapján a játékmenet sokban fog emlékeztetni a méltánytalanul elhanyagolt Beyond Good & Evil-ére - ugyan egyetlen karaktert, Monkey-t irányítjuk majd, ám a minket kísérő Trip minden szituációban a segítségünkre lehet valamilyen módon.

 

 

Fallout: New Vegas (Windows, Playstation 3, Xbox360)

Akik nem követték nyomon a NV körüli infóáradatot, most tanácstalanul vakargathatják a fejüket, hogy vajon mi a fenére is számíthatnak, meg hogy egyáltalán: miként kapcsolódik az új epizód a sorozat korábbi darabjaihoz? Nos, az történt, hogy a Bethesda nemes egyszerűséggel átpasszolta a jogokat és a Gamebryo engine-t az Obsidian csapatának (akik közül korábban sokan a Fallout 1-2-t jegyző Black Isle Studios kötelékében dolgoztak), s megbízta őket egy, a Fallout 3 eseményeitől tökéletesen független epizód elkészítésével, ami Nevada-ban, azon belül is az egykori Las Vegas helyszínein játszódik. A játékmenet alapvetően hajszálra pontosan megegyezik a 3. részével, ám az Obsidian tucatnyi olyan újítást tervez, amiért a rajongók már csak nem másfél éve könyörögnek. Például: életszerűbb animációk, frakciók és reputáció-rendszer, megújult párbeszéd, precízebb csapatirányítás, az NPC-k mesterséges intelligenciájának javulása, s komplex fegyverfejlesztések várhatóak, ám az igazi újdonság a hardcore mód. Ezen a nehézségi fokon lassabbá válik a gyógyulás, a komolyabban sérült végtagokat csak megfelelő képzettség és eszközök mellett lehet kezelni, a muníciónak súlya van, s a lassú szomj- s éhhalál elkerülése végett bizonyos időközönként innunk és táplálkoznunk kell, ahogyan aludnunk is kell, amennyiben el akarjuk kerülni a kóros kimerültség tüneteit. Az ígéretek szerint a Fallout 3-nál jóval összetettebb küldetésekre számíthatunk, amiket esetenként többféleképpen is megoldhatunk, ráadásul az átdolgozott perkeknek és skilleknek hála minden játékstílus érvényesülhet majd a különböző szituációkban.

 

 

Vanquish (Playstation 3, Xbox360)

Még most is alig tudni valamit a Platinum Games (Bayonetta) következő játékáról azon kívül, hogy egy third-person shooterről van szó, ami egy Oroszország és USA közötti, fogyóban lévő energiahordozók fölött kirobbanó konfliktus idején játszódik a közeljövőben, s mi magunk Samet, a futurisztikus űrruhában zúzó kormányügynököt fogjuk majd alakítani. A fellelhető gameplay-videók alapján amolyan Gears of War/Mass Effect 2-klónra számíthatunk megspékelve  pár japánokra jellemző extrémitással, s a gyér hírverés dacára minőségi alkotásnak ígérkezik a cucc.

 

 

 

Star Wars: The Force Unleashed II (Playstation 3, Xbox360,

Windows, Nintendo Wii, Nintendo DS, iOS)

A Force Unleashed 2008-ban jócskán megosztotta a rajongókat: volt, aki a Jedi Academy örököseként tekintett rá, mások imádták a játékot, ám nem tudtak kibékülni a történettel, s akadtak olyanok is, akik egy félkész fércmunkának minősítették, ami sok tekintetben szégyent hozott a LucasArts-ra, s úgy a Star Wars franchise-ra általában. Hogy melyik vélemény a helyénvalóbb, nem a mi tisztünk eldönteni, ám tény, hogy a LucasArts tisztában volt az eredeti játék hiányosságaival, s azt ígérik hogy valamennyi frusztráló és/vagy kiforratlan bakit kijavítottak, s a második rész minden tekintetben jobb, több lesz elődjénél. A történet 6 hónappal az előző rész után és egy évvel az Egy új remény előtt játszódik, s a Tanítvány klónjának kalandjait dolgozza fel, aki miután elmenekül a Kaminoi klónüzem fogságából töredezett emlékeiből és rémálmaiból próbálja megérteni önnön létezése célját. Darth Vader mindeközben hajtóvadászatot indít ellene, miután tudomást szerez egykori tanítványa újjászületéséről.

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr422142636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása