Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Képregény = Bálványimádás (a Westboro Baptista Egyház szerint)

2010.07.13. 13:40 :: SFblog

A topekai székhelyű Westboro Baptista Egyháztól nem állnak távol a botrányok. Az elmúlt években több szeptember 11-iei megemlékezésen is részt vettek „Isten gyűlöli Amerikát” feliratú transzparensekkel, míg más alkalmakkor melegjogi aktivisták temetéseit próbálták megzavarni, olykor 10 év alatti kisgyermekeket is magukkal cipelve ezekre a demonstrációkra. A Fred Phelps vezette, más egyházak által destruktív szektának minősített közösséget több államból kitiltották, ám Kalifornia sajnos nem tartozik közéjük. Terveik szerint ugyanis következő célpontjuk a San Diegóban rendezett Comic-Con lesz július 22-én.


S hogy milyen elképzelés áll a tervezett demonstráció mögött? Lássuk a szervezet honlapján található bejegyzést:


„Maguk szórakoznak? Ha ezek az emberek a képregény-olvasásra pazarolt energiáik csak egy kis részét a Biblia olvasására fordítanák, akkor nem lenne miről beszélnünk. De ezek az emberek bálványként imádják a képregényszereplőket! Ézsaiás 2:8: És betelt földje bálványokkal, és kezeik csinálmányának hajolnak meg, mit ujjaik csináltak. 9: Ezért porba hajtatik a közember, és megaláztatik a főember, és meg nem bocsátsz nékik. (Károli Gáspár fordítása) Itt az ideje, hogy megszabaduljunk ezektől a hiúságoktól és Isten felé forduljanak. E nemzet pusztulása már a küszöbön áll – lássuk képes lesz-e Batman vagy Superman kirángatni őket abból a mocsokból, amit maguk teremtettek a bálványimádással.”
 

Egy élmény egyébként böngészni az egyház honlapját, az istenutaljaakocsogoket.com-ot, amin olyan főcímek vannak, mint „Isten gyűlöli a világot”, „Antikrisztus Obama”, „Papok erőszakolnak fiúkat”, vagy éppen a „Zsidók ölték meg Jézust”.

scifiwire

Szólj hozzá!

Címkék: képregény program

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr152149021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása