Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Mikrochipek az NFL-ben?

2010.08.10. 10:37 :: SFblog

Ha van olyan sport, ahol centiméterek döntik el azt, hogy ki a meccs győztese és ki a vesztese, akkor ez az Amerikai Football. A hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő játékban már használják a videó-bírót. de most más újításokra is számíthatnak a játékosok és a bírók egyaránt.

Mivel az amerikai fociban nagyon fontos, hogy a labdának akár csak egy kis része is eléri e a gólvonalat vagy az oldalvonalat, az NFL úgy döntött, hogy újítani kell a technológián és nem elég a videóbíró használata. Tárgyalásokba kezdtek a Cairos Technologyval arról, hogy a labdákba ezentúl egy chipet kellene elhelyezni, ami azonnal jelez, ha a labda áthaladt egy gól- vagy oldalvonalon. Ez a módszer biztosan megkönnyíti majd a bírák dolgát, és nem kell feleslegesen leállítaniuk a játékot, de vajon mennyi időbe telik majd, hogy zökkenőmentesen illeszkedjen az NFL-be?

dvice

1 komment

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr782211317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelta 2010.08.10. 21:57:42

A gyökér FIFA meg még mindig nem akar semmilyen modern technikát beengedni a fociba
süti beállítások módosítása