Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Sok hűhó semmiért

2010.08.25. 11:28 :: SFblog

Milliók egy még meg sem írt könyvért a Batman és a Flash Forward forgatókönyvírójának

Úgy tűnik, tényleg nagyon kedvelik, amit David Goyer csinál a Warner Brothers Pictures-nél. A forgatókönyvíró – aki többek között Christopher Nolan Batman filmjeinek írásában működött közre, akárcsak a FlashForward sorozatadaptációjában – máris eladta a stúdiónak science fiction regénytrilógiájának megfilmesítési jogait - pedig még meg sem írta!

Goyer és társszerzője, Michael Cassutt most fejezték be az első kötetet, a Heaven's Shadow-t, ami a tervek szerint 2011 júliusában jelenik majd meg és várható még két folytatás. A sztori szerint egy idegen objektum közeledik a Föld felé, a világ kormányai pedig egymással versenyeznek, hogy melyikük kaparinthatja meg elsőként. Mikor egy csapat eléri, kiderül, hogy amiről azt hitték, elszabadult meteorit, egészen más. Idegen lényekkel találják szembe magukat, akik fenyegtést jelenthetnek az emberi fajra.

Goyer már aláírta a szerződést a regény megfilmesítésére, akárcsak a két folytatáséra, a Heaven's War és Heaven's Fall címűekre. Ehhez nem volt másra szüksége, minthogy elmesélje a regények történetét - mivel ő és Casutt még nem írták meg őket. A folytatások egyébként 2012 és 2013 nyarára várhatóak (ha 2012-ben nem jön el a maja-Emmerich világvége, he-he).

A forgatókönyvíró szerint „Ez egy tökéletes projekt a Warner Brothers számára, én pedig régóta hosszú és gyümölcsöző kapcsolatban állok a stúdióval.

Goyer neve a Nolan-féle Batman filmek és a FlashForward mellett ismerős lehet még a Penge-filmekből és a Dark City-ből is íróként, de a Penge harmadik részét pl. ő is rendezte. A regény mellett Nolan következő Batman moziján és egy új Superman filmen is dolgozik, ezt utóbbi annyira tetszett Nolannak, hogy elvállalta a produceri teendőket.

Úgy látszik a Warner nagyon a szívébe zárta David Goyer munkásságát. Mit gondoltok, Goyer új könyve és abból készült film kötelező olvasmány/nézvény lesz?

blastr

2 komment

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr522246435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mediocris 2010.08.25. 15:19:28

Pedig az ipse szerintem nagyon rossz író, csak a Dark Knighttal felkapott lett, de az is inkább a Nolan testvéreknek köszönhető.

solymosgyu 2010.08.25. 18:19:40

A flash forward sorozatnak semmi köze a regényhez.
süti beállítások módosítása