Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Egy igazi tűztornádó

2010.08.26. 12:00 :: SFblog

Tűzoszlop, lángcsóvák végig a horizonton. Mi kellhetne még egy akciófilm nagy fináléjához? Ez azonban a valóság. Ritkán, de előfordulnak tűztornádok, melyek még nagyobb pusztítást végeznek, mint szeles társaik.

 

Az alábbi videót nézve, szerencsések lehetünk, hogy a Kárpát medencére nem jellemző az ilyesmi.

Bár egyre többet tudunk a világról és arról, hogyan működik, a természet még mindig tud meglepetéseket okozni. A videón látható tűzoszlop egyszerre rémisztő, hihetetlen és csodálatos. Egy-egy ilyen természeti jelenség mindenkit emlékeztet arra, hogy nem uralhatjuk a Földet. Ez a tűztornádó Brazíliában, Aracatuban pusztított. A Sao Paolo melletti várost aszály sújtotta az elmúlt három hónapban.

Az ilyen tűztornádók nagyon ritkák, de hatalmasak. A mostani is elérte a fél mérföldes magasságot (kb. 800 méter) és a 100 mérföld/órát (kb. 160 km/óra).

 

blastr

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr112248860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása