Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A Galaxis Útikalauz után újabb Douglas Adams művet filmesítenek meg

2010.08.30. 14:00 :: SFblog

Mivel mind Douglas Adams-szet, mind a Galaxis Útikalauz Stopposoknak sorozatot nagyon szeretjük, örömmel értesültünk róla, hogy a BBC egy órás TV filmet készít a szerző egy másik – de hasonlóan vicces – regényéből, a Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodájából. Ráadásul ennek még a Doctor Who rajongók is örülhetnek.

Ennek az az oka, hogy a Dirk Gently részben a negyedik Doktor egy híres, soha be nem mutatott epizódján alapul majd, a Shadán.

Adams írta a részt, ami egy olyan Idő Úrról szól, aki professzorként él a Cambridge University-n. a történet szerint meglátogatja őt egy régi barátja – akit a negyedik Doktor alakít, a kalapos Tom Baker. Egy részét már leforgatták 1979-ben, de a többi egy BBC sztrájk áldozata lett.

Kicsit előrelépve, 1987-ben, amikor megjelent a Dirk Gently: egy nagyon öreg professzorról szól, egy szétszórt, kalapos detektívről és a dolgok alapvető összekapcsoltságáról”, hogy minden mindennel összefügg.

Nem tudjuk, miért pont most csinálnak az 1987-es regényből TV filmet, de inkább később mint soha. Persze, ha neadjisten nagyon jó lesz a nézettsége, akár folytatódhat is.

A Dirk Gently nemcsak kölcsönöz a Shadából: a regény egyes részei láthatóak az Adams által producelt részben, a City of Death-ben. Valójában Adams munkája régóta összefonódik a Doctor Who-val. Fogta egy másik, soha le nem forgatott epizódját, a Doctor Who and the Krikkitment és írt belőle egy regényt, Az Élet, A Világmindenség Meg Minden címmel. Még szkript szerkesztőként is dolgozott a 17. évadnál.

Ha Douglas Adams-ről Doctor Who-ról van szó, akkor úgy látszik, nem kérdés a dolgok alapvető összekapcsoltsága”.

blastr

1 komment

Címkék: film irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr272258508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása