Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Visszatérnak a klingonok az új Star Trek filmben

2010.09.13. 12:10 :: SFblog

J.J. Abrams, Roberto Orci és Alex Kurtzman úgy döntött megoszt néhány információt a nagyközönséggel az új Star Trek filmről. Bár nem akartak túl sokat mondani, annyit sikerült megtudnunk tőlük, hogy lesz egy új főellenség, és, hogy a régi jól ismert Klingonok se hiányoznak majd a filmvászonról. Az új információk a SFX magazinnak köszönhetők, amelyben megjelent egy interjú a trióval. Az alábbi idézetek az újságban és a TrekMovie-n is megjelentek.

Abrams: A Roddenberry által kreált univerzum hatalmas, ezért nagy könnyű filmet forgatni - elvileg. Igaziból a legnehezebb az volt, hogy eldöntsük, miről szóljon a film, mire koncentráljunk, mi legyen az esemény fő szála. De bízom benne, hogy jól választottunk, és nagyon izgatott vagyok a végeredmény miatt.

Orci: Egy teljesen új gazembert illeszteni a filmbe, igazi kihívás és móka, hiszen mindent mi alakíthatunk ki. Egy másik fontos dolog azonban az, hogy a rajongók nagyon szerették volna, ha a Klingonok is megjelennek a filmben, így nekik is kedvezni akartunk.

Kurtzman: Nehéz jól összerakni egy filmet. Először is jó irányba kell elindítani, majd figyelni, hogy a rendes mederben haladjon tovább. Mindemmelett arra is ügyelnünk kellett, hogy Khan karaktere illeszkedjen a korábbi, és a mostani történetbe is. Végig kell venni egy egész listát, hogy minden tökéletesen működjön.

Azok, akik szerették Simon Pegg humoros alakítását, ne aggódjanak, a készítők tervei szerint az új Star Treknek alkotóeleme a humor, így soha nem hiányzik majd, és a mostani filmben Simon is nagyobb szerepet kap:

Orci: A humor alkotó eleme ennek a filmsorozatnak, nem csak Bones és Spock, hanem Bones és Kirk kapcsolatát is átjárja. El se tudok képzelni olyan világot, ahol nincs humor.
blastr

20 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr242292281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.09.13. 12:47:05

Roddenberger? Wtf? oO
A film várós, nem vagyok valami nagy ST-fan, talán ezért is tetszett a JJ-féle adaptáció. =D

JohnHenry 2010.09.13. 22:08:51

broáf.

inkább csinálnának új sorozatot.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.13. 22:17:47

Na most Kurtzman ezt mondta:
Starting at a premise of what you want to see and then working a story around it is not how we do it. You have to start with what is the right story. And that if you can say 'That's a story that Khan fits into,' that's how you get to that. Not deciding on a menu list of items and then seeing if you can't string them all together."
Szerintem ez kissé más, mint ami le van fordítva, nem?

Zsoált · http://vegtelenegbolt.blog.hu/ 2010.09.13. 22:33:36

szóval az van hogy Simon Pegg játszotta Scottyt, az idézet meg Bonest említ, ami McCoy beceneve. úgyhogy vagy valami fogalomzavar van, vagy én látom rosszul az összefüggéseket.
mindenesetre nem akartam fröcsögő trekkie lenni, csak szóltam.

Zsoált · http://vegtelenegbolt.blog.hu/ 2010.09.13. 22:43:04

áhá már értem, hiányzik egy mondat, mindegy.

oszi1113 2010.09.13. 22:43:54

kicsit félek attól a kijelentéstől, hogy új gonoszt kreálnak, és teljesen eltávolodnak a régi filmek/sorozat hangulatától, szájbarágós figyelmeztetésekkel, magyarázatokkal, ehelyett kapunk egy scifinek álcázott akciófilmet!

Alvin666 2010.09.13. 23:07:44

@koimbra:
"Szerintem ez kissé más, mint ami le van fordítva, nem? "
Nem. Ez mindig a nyevtol fugg, tudod?:-))

Gatts 2010.09.13. 23:09:19

Kíváncsi leszek, milyenek lesznek a klingonok. Elvileg Kirk-ék idejében emberi kinézetűeknek kellene lenniük, Archerék idejére nem hatott ki az időzavar.
Hacsak a nagy történelemváltozás miatt nem találnak valami ellenszert korábban a genetikai defektusukra. Mondjuk ilyen szempontból simán bejöhet a képbe Khan mint génmanipulátor, szuperember :)

farkamatvakarva 2010.09.13. 23:46:52

én a régieket ki nem állhattam, de az utolsó film qrvajó lett
igaz, én a sci-fi-nek álcázott akciófilmeket jobban szeretem, mint a sima sci-fiket
sőt a tudományos-fantasztikusból is inkább a fantasztikust szeretem
szóval, tartsák csak az irányt, és rengeteg akciójelenettel teli star trek filmet

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2010.09.14. 00:01:38

Jó lenne ha a második rész már arról szólna amiről kell, vagyis az új tartományok felfedezése. Azért Q feltűnése is érdekes lenne!

tyberius 2010.09.14. 00:03:24

"El se tudok képzelni olyan világot, ahol nincs humor."

Nem szívesen ütlegelem a döglött lovat, hogy ánglius kifejezéssel éljek, de ha ilyen világot akar látni, nézze meg a Nemezist... (bár inkább ne, még a végén megtetszik neki valami belőle)

Martian (törölt) 2010.09.14. 08:35:41

@farkamatvakarva: a pörgős cselekmény és a régiekre emlékeztető karakterek mellett a filmből hiányzott a következetes sztorivezetés. De az is igaz, hogy az első Star Trek nagyfilmek cselekménye igencsak vontatott volt.

nemecsek ernő áruló 2010.09.14. 08:50:09

@tyberius: A Nemezis nekem mondjuk tetszett. TNG egyik legjobbja a First Contact után szerintem.

@pdstudio.info: Úúúú, imádnám! :)

Várós a film nagyon! Ááááá! Még 2012-ig várni kell? Áááá! :D

Pegasus · http://kutyuszoba.blog.hu 2010.09.14. 08:55:03

@Gatts: Az emberi kinézetű klingonokra volt magyarázat, azt hiszem az Enterprise-ban. Megpróbáltak ők is genetikailag feljavított klingonokat gyártani. Ezek lettek úgymond az eredményei. Worf is megemlíti a DS9-ban, hogy ez egy hosszú és szégyenletes történet. Mást nem mondott :)

Gatts 2010.09.14. 10:33:55

@Pegasus: Én tudom, hogy mi a helyzet, láttam az összes sorozatot :) Épp azért írtam, hogy kíváncsi leszek, milyen kinézettel fognak megjelenni és esetleg pont arról lesz-e szó, hogy hogyan nyerik vissza az eredeti kinézetüket, mert erről viszont már nem volt szó a sorozatokban.

nemecsek ernő áruló 2010.09.14. 19:48:23

@Gatts: Nem. A DS9 egyik epizódjában visszamennek Kirk Enterprise-ára, és ott Worf közli, hogy erről nem szeretnek beszélni.

Az Enterprise egyik epizódjában aztán megmagyarázták, volt egy balul elsűlt kisérlet, ami miatt rengeteg ember-szerű klingon született. Több info a Memory-Alphában, és az Enterprise idevonatkozó epizódjában. Nem írom ide, mert nem akarok spoilerezni. :)
süti beállítások módosítása